Η ιστορία διάφορων ομάδων !

Βρείτε ή γράψτε την ιστορία κάποιας ελληνικής ή κυπριακής ομάδας.

Συντονιστής: mike

trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΦΙΛΑΘΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Το 1928 ακούστηκε στην πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ το πρώτο κλάμα του Μακεδονικού.
Στη διάρκεια της δεκαετίας τού ’50 ο Μακεδονικός Κοζάνης δημιούργησε μια πανίσχυρη ομάδα, με σπουδαίους παίχτες που κυριάρχησε στο τοπικό πρωτάθλημα και πρόσφερε αλησμόνητες χαρές στους φιλάθλους της πόλης μας νικώντας πολλές σπουδαίες ομάδες της εποχής.

«Άσπρα γαλάζια τα χρώματά τους
υπερηφάνεια στα μέτωπά τους
παλικάρια διαλεχτά της νίκης παιδιά»

Το καλοκαίρι του 1964, υλοποίηθηκε η συγχώνευση Μακεδονικού-Ολυμπιακού,η νέα ομάδα πήρε το όνομα «Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνης», ενώ δημιουργήθηκε και φυτώριο με την ονομασία «Λασσάνης».Από τις στάχτες το «Λασσάνη» αναβιώνει ο « Μακεδονικός».Ο Μακεδονικός τη δεκαετία του 80 σκαρφαλώνει στη Δ’ Εθνική…..

http://www.fcmakedonikos.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η Αθλητική Ενωση Κοζάνης (Α.Ε.Κ.) με τη σημερινή της μορφή ιδρύθηκε το 1972, έπειτα από την συνένωση τριών ανεπίσημων ερασιτεχνικών ομάδων της Κοζάνης - της ομάδας τού καφενείου Αστόρια πού βρισκόταν στο κέντρο της πόλης καί των ομάδων Φλόγα καί Αγιαξ Σκρκας.

Ιδρυτικά μέλη της Α.Ε.Κ. το 1972 ήταν οι: Γιάννης Τσιολάκης (πρώτος πρόεδρος), Ντίνος Κορκάς, Παύλος Βαρδάκας, Κώστας Πτσής, Θεόδωρος Ζήγρας, Κώστας Παπαδόπουλος, Ιωάννης Ζυμάρας, Λάζος Κουνάβας, Ιωάννης Σκόρδας ("Μπαντόλιος"), Κωνσταντίνος Συλιάφης ("Μπίσμπιρας"). Αργότερα προστέθηκε καί ο Κώστας Πλιάκης ο οποίος είχε την ιδέα γιά το ελάφι ως σήμα της ομάδας.

Η ΑΕΚ υπήρχε καί προπολεμικά αλλά διαλύθηκε με την έναρξη τού Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, γιά να επανασυσταθεί το 1972

ΠΗΓΗ:
http://www.aekozanis.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΝΘΕΣΠΙΑΚΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Το σύντομο ιστορικό ξεκινάει από τα τέλη της δεκαετίας του 40, οπότε αρχίζει τυπικά να υπολειτουργεί η ποδοσφαιρική ομάδα με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΠΙΑΚΟΣ», με το επίθετο που χρησιμοποιούσαν όλες οι τότε ομάδες θέλοντας ίσως να δώσουν χαρακτήρα ολικής συμμετοχής στο άθλημα.
«Μια μικρή παρέα αποφάσισε να συγκροτήσει ποδοσφαιρική ομάδα για να δίνει φιλικούς αγώνες με τα γειτονικά χωριά. Πέντε άτομα λοιπόν από το χωριό βάζουν το 1950 τα θεμέλια για την ανάπτυξη του συλλόγου. Δήμος Αδάμ, Αγγελής Αδάμ, Μπάμπης Μελισσάρης, Στέλιος Αράπης και κάποιος ονόματι Δράκος από τη Δομβραίνα, ο οποίος εργαζόταν και κατοικούσε στο χωριό μας. Ήταν η πρώτη πεντάδα. Το φυτώριο του σημερινού ΘΕΣΠΙΑΚΟΥ.

Τα προβλήματα ήταν τεράστια. Γήπεδα είχαν μόνο λίγα χωριά. Προνομιούχο τότε το χωριό μας (σήμερα βέβαια εν έτι 2008, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά ), είχε το δικό του γήπεδο στη θέση πού σήμερα είναι ο σκουπιδότοπος. Δομβραίνα, Αλίαρτος, Αϊ Γιώργης ήταν τα άλλα χωριά της περιφέρειας πού είχαν δικό τους γήπεδο.

Συμπληρώνοντας ενδεκάδα από τα γύρω χωριά, με ότι μεταφορικό μέσο είχαμε στη διάθεσή μας, φορτηγά ή τρακτέρ, ξεκινούσαμε για να δώσουμε φιλικά παιχνίδια με τις γύρω ομάδες. Τα παιχνίδια γίνονταν αργίες και γιορτές με ότι υλικό είχε ο καθένας. Οι φανέλες δεν ήταν ίδιες, ο καθένας φορούσε ότι είχε στη διάθεσή του και όταν αγοραζόταν κάτι καινούριο παπούτσια ή μπάλα ), φυλασσόταν ως κόρη οφθαλμού για τυχόν φθορές.

Αργότερα ή ομάδα του «ΠΑΝΘΕΣΠΙΑΚΟΥ» συμπληρωνόταν εξ ολοκλήρου από παιδιά του χωριού πού φοιτούσαν στην Αθήνα και όποτε χρειαζόταν έρχονταν στο χωριό να πλαισιώσουν την ομάδα και να δώσουν τα παιχνίδια (Χρ. Κουρούνης , Αντ. Δημητρίου, Γεωργ. Α. Κάπρος, Βαγ. Μελισσάρης, Γεωργ. Μάμαλης., Γεωργ. Δ. Κάπρος, ήταν τα παιδιά πού αποτελούσαν την ομάδα τότε μαζί με τους πέντε πού αναφέραμε στην αρχή».

Φτάνουμε με το ρυθμό αυτό και δίνοντας πάντα φιλικά παιχνίδια στο 1964 όπου ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ». Είναι ή πρώτη φορά πού ή ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού αποκτά συνοχή, εκλέγει διοίκηση και φορά φανέλες με τα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας. Άσπρο και Μπλε. Η πρώτη διοίκηση του αναγνωρισμένου πλέον «ΘΕΣΠΙΑΚΟΥ» είναι: Δημήτριος Δημητρίου, Γιάννης Μελισσάρης, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Όθωνας Σαμαρτζής και τεχνική ηγεσία έναν από τους παλιούς τον Δήμο Αδάμ. Όπως είναι φυσικό και η ενδεκάδα με την πάροδο του χρόνου αλλάζει. Τώρα πλέον την αποτελούν οι: Γιώργος Στάθης, Μιχάλης Χατζής, Χαράλαμπος Χατζής, Χαράλαμπος Ι. Κουτσούρης, Ξενοφών Μελισσάρης, Νίκος Μελισσάρης, Δημήτρης Μελισσάρης, Αλέκος Μελισσάρης, Χαράλαμπος Παπανικολάου, Χαράλαμπος Β. Παπανικολάου, Χρήστος Κάπρος, Σωτήρης Δρίτσας και Δήμος Ρουσέτης.

Το πρωτάθλημα τότε ήταν μεικτό Εύβοιας – Βοιωτίας με τη διοίκηση και τους διαιτητές όλους από την Χαλκίδα. Τις πρώτες χρονιές ο «ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ Α. Ο.» συνέχισε να δίνει φιλικά παιχνίδια με τις γύρω ομάδες αλλά και με ομάδες Α΄ Εθνικής κατηγορίας καθώς και την τότε ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ πού ήταν το καμάρι του ποδοσφαίρου στη χώρα φέρνωντας πάντα άριστα αποτελέσματα.

Στο μεταξύ οι συνθήκες δεν είχαν αλλάξει και πολύ από παλαιότερα, ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός και πολλές φορές το χειμώνα δίνονταν αγώνας μέσα στα χιόνια. Αυτό όμως δεν σταματούσε τους κατοίκους του χωριού όταν γινόταν αγώνας στην έδρα μας να έχουν καθολική συμμετοχή. Όλο το χωριό με πρώτους τους γέροντες πού έφερναν και τα καρεκλάκια μαζί τους για να παρακολουθήσουν πιο άνετα τον αγώνα, έδινε το παρόν στο γήπεδο. Μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Δρίτσας: «Τις Κυριακές αυτές μπορούσε ο καθένας να ληστέψει το χωριό».
Με τις συνθήκες αυτές λοιπόν προχωράμε έως το 1968 όπου λόγω δικτατορίας διαλύεται ο σύλλογος και διορίστηκε διοίκηση εκ των άνωθεν…
ΠΗΓΗ:
Το άρθρο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε, το Μάιο του 1993, στο πρώτο φύλο των «ΘΕΣΠΙΑΚΩΝ», από τον Γιώργο Δελή.
http://thespiakaathlitismos.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Έτος Ίδρυσης:1958

Σύντομο Ιστορικό Σωματείου:

Μετά τον εμφύλιο πόλεμο το έτος 1950 όταν επέστρεψαν οι κάτοικοι του χωριού Παλιουριάς από τις διάφορες Πόλεις που ήταν διασκορπισμένοι καθώς και τα παιδιά που βρισκόταν σε διάφορα ορφανοτροφεία δημιούργησαν μία ποδοσφαιρική ομάδα και έπαιζαν αναμεταξύ τους, με μπάλα λαστιχένια. Το όνομα της ομάδας δόθηκε μετά από σύσκεψη των τότε παιδιών. Δύο ονόματα συζητήθηκαν το (ΝΙΚΗ) από την ομώνυμη ομάδα ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ που ήταν τότε πολύ δυνατή και το (ΔΟΞΑ) από την ομώνυμη ομάδα ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ που τα έτη 1954-1955 ήταν στις δόξες της. Τελικά επικράτησε το <ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ>. Τα οικονομικά της ομάδας ήταν πενιχρά και για το λόγω αυτό συνεννοήθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές να δουλέψουν και συγκεκριμένα να θερίσουν μερικά χωράφια και με τη λίγη βοήθεια των κατοίκων του χωριού να φτιάξουν το γήπεδο στην σημερινή του θέση και να αγοράσουν την πρώτη στολή.

Το 1958 έγινε η αναγνώριση της ομάδας μας σαν σύλλογος με καταστατικό το οποίο έγραφε : «Μέλη του σωματείου ονομάζονται νέοι κάτοικοι Παλιουριάς υπό υγιών και ορθών αντιλήψεων επί του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος».

Σκοποί είναι: α )Η διάπλασης των νέων υγιώς , εθνικώς , ηθικώς, ψυχικώς, και σωματικός β)Η ανάπτυξης αθλητικής ,ψυχαγωγικής ,εξωραϊστικής κινήσεως.

Ο σκοπός του σωματείου επιτυγχάνεται: Δια της κατασκευής γηπέδων και ιδρύσεως ομάδων ποδοσφαίρου, Μπάσκετ κ.λ.π.
Δια της ιδρύσεως λέσχης και βιβλιοθήκης νέων, δια διαλέξεων καταλλήλων, δια της προστασίας του υπάρχοντος πρασίνου και της επαυξήσεως αυτού δι’ αναδασώσεως των πέριξ του Χωρίου υψωμάτων ως και της ιδρύσεως εντός αυτού πάρκων.

Σύντομο Ιστορικό Τμήματος:

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέων Παλιουριάς η ΔΟΞΑ από της ιδρύσεώς του και μέχρι σήμερα λαμβάνει μέρος σ’ όλα τα διασυλλογικά και τοπικά πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν. Οι νέοι ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Συλλόγου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των παλαιοτέρων κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα φανταστικό γήπεδο , το καλύτερο στο Νομό Γρεβενών κατά ομολογία όλων των παραγόντων, εφάμιλλο ,ίσως και καλύτερο από πολλά γήπεδα της Ελλάδας , χωρίς την βοήθεια της Πολιτείας , αλλά δουλεύοντας με πολύ μεράκι και προσφέροντας εθελοντικά προσωπική εργασία. Η μόνη αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια μας, μετά την ολοκλήρωση του γηπέδου ήταν και είναι η Ε.Π.Σ. Γρεβενών. Η ομάδα αγωνίστηκε αρχικά στο πρωτάθλημα ερασιτεχνών που διοργάνωνε η Ε.Π.Σ.Κοζάνης και αργότερα στο πρωτάθλημα ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Γρεβενών. Από την περίοδο 1995-1996 όταν και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια αγωνίζεται στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία προκαλώντας με την συμπεριφορά των παικτών και της Διοίκησης τα κολακευτικά σχόλια των ποδοσφαιρόφιλων του Νομού μας.

Σπουδαιότερες Διακρίσεις Σωματείου
1966-ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1988-ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ(ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10 ΟΜΑΔΩΝ)
1995-1996-ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Β ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ & ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ
2003-2004-ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Β ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σπουδαιότεροι Αθλητές Σωματείου
ΜΠΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ Δ ΕΘΝΙΚΗΣ -ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1985-1986)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ( ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΑΕ-ΑΕΚ -ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1970-1974)
ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ(ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ Δ ΕΘΝΙΚΗΣ -ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1997-1998)
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ Δ ΕΘΝΙΚΗΣ -ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1978-1980)
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ(ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΑΕ ΑΟΤΡΙΚΑΛΩΝ -ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1996-1998)
ΠΑΛΠΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΑΕ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ Δ &Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)
ΜΠΟΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ &ΟΜΑΔΕΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ)
ΠΗΓΗ:
http://members.tripod.com/grevena/doksa_paliourias.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Το 1976, ιδρύθηκε το σωματείο του Α.Ο.Γ.Ν.Α με έδρα το γήπεδο Γλ. Νερών ,που κατασκευάσθηκε την ίδια εποχή, στους πρόποδες του Υμηττού με έμβλημα το δισκοβόλο του Μύρωνα και χρώματα μπλέ-άσπρο.
Ομάδες απο τις γειτονιές της περιοχής,της εποχής εκείνης, αποτέλεσαν το ερέθισμα ώστε ο ιδρυτής του σωματείου κος Σπύρος Ανδρίκος με τη στήριξη του τότε κοινοτάρχη κου Θ. Κατσίκη καθώς και με τη βοήθεια λίγων συντοπιτών τους, κατάφεραν να δημιουργήσουν τις πρώτες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Σε συνέχεια, με τη συγκέντρωση των υπογραφών από 31 κατοίκους , που αποτέλεσαν τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου, αναγνωρίσθηκε το καταστατικό και για πρώτη φορά η ομάδα του ΑΟΓΝΑ συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ ΕΠΣ Αθηνών την περίοδο 1977-78.
Αξίζει να αναφερθεί ο πρώτος φιλικός αγώνας στην έδρα μας τον Μάιο του 1977 με αντίπαλο την ομάδα του Πανσταυριακού και νίκη με 4-2.
Ο κος Μ. Παναούσης ήταν ο πρόεδρος της ομάδας έως το 1991-92 και συνέδεσε το όνομά του με τη πρώτη άνοδο της ομάδας στη Β ΕΠΣΑ το 1989-90.
Τη περίοδο 1991-92 η ομάδα υποβιβάσθηκε και ορίσθηκε νέα διοίκηση από το Πρωτοδικείο με πρόεδρο το κο Γ.Πλατανιώτη που κατάφερε να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.
Το 1995-97 πρόεδρος ήταν ο κος Γ. Βαλιλής και τη περίοδο 96-97 η ομάδα ανέβηκε ξανά στη Β ΕΠΣΑ.
Με πρόεδρο το κο Π. Δημητριάδη από το 1997-2001 η ομάδα ανέβηκε δύο κατηγορίες 1998-1999 (Α ΕΠΣΑ) και 2000-2001(Δ ΕΘΝΙΚΗ) και παράλληλα βελτιώθηκαν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις με τη κατασκευή φυσικού χλοοτάπητα και βοηθητικού γηπέδου.
Μέχρι το 2006-2007 η ομάδα αγωνίσθηκε με επιτυχία στη Δ Εθνική κατηγορία με προέδρους του κους Γ.Πλατανιώτη και Γ.Παπαμακάριο.
Δυστυχώς η χρονιά 2007-2008 δεν ήταν καλή και η ομάδα υποβιβάσθηκε στη Α ΕΠΣΑΝΑ αλλάζοντας διαδοχικά 3 προέδρους (Ι.Μυλωνάς, Α.Σκρέκης, Δ.Γιατράκου).
Μετά από σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης και διεξαγωγή αρχαιρεσιών στις 30/4/2008, εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον κο Α.Σκρέκη, που σκοπό έχει τη περίοδο 2008-2009 που η ομάδα θα αγωνίζεται στην Α΄ΕΠΣΑΝΑ να κάνει μια νέα ΑΡΧΗ.

ΠΗΓΗ:
http://www.glikanerafc.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος (Γ.Α.Σ) "ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ" ιδρύθηκε το 1970 και δραστηριοποιείται έκτοτε συνεχώς στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ν. Δράμας.
Την ποδοσφαιρική περίοδο 2007-2008 αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία της ΕΠΣ Ν. Δράμας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την παρακάτω σύνθεση:

* Πρόεδρος: Ιωαννίδης Παντελής
* Αντιπρόεδρος: Τολμίδης Αναστάσιος
* Γενικός Γραμματέας: Ορφανίδης Αναστάσιος
* Ταμίας: Ακτενίζογλου Αβραάμ
* Ειδικός Γραμματέας: Τολμίδης Παναγιώτης
* Μέλη: Γλάβας Αθανάσιος, Κωνσταντινίδης Αναστάσιος

Από τον Γ.Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ έχουν ξεπηδήσει πολλά γνήσια ταλέντα.
Πολλοί ποδοσφαιριστές σε ομάδες εθνικών κατηγοριών όπως:

1. Γεωργιάδης Σάββας στην Δόξα Δράμας
2. Ευθυμιάδης Παναγιώτης στην Δόξα Δράμας
3. Καρακουλάχ Μιχαήλ στην Ξάνθη
4. Καλογήρου Ιπποκράτης στην Ξάνθη
5. Παναγιώτογλου Δημήτρης στην SKODA Ξάνθης
6. Παναγιωτίδης Άρης στον Αγροτικό Αστέρα
7. Πετρόπουλος Κώστας στον Ηλυσιακό

ΠΗΓΗ:
http://www.paranesti.gr/as.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Δευ Οκτ 27, 2008 4:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΡΟΔΟΥ 2006

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο σύλλογος ιδρύθηκε με σκοπό να αναπτύξει το αθλητικό ιδεώδες ανάμεσα στα μέλη του , να δώσει στόχους και κίνητρα στους νέους ανθρώπους του νησιού της ΧΑΛΚΗΣ , να τους μάθει να συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό και στόχο και να αποτελέσει διέξοδο στην απομόνωση τους.
Με την ανιδιοτελή προσφορά κάποιον ανθρώπων εντός και εκτός Χάλκης ο σύλλογος λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά το 2006 στο τοπικό πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας της ΕΠΣΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ αποτελούμενη αποκλειστικά από Χαλκίτες.

ΠΗΓΗ:
http://www.ashalkis2006.com" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΩΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Α. Ο. Δωρίου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α΄τοπικής κατηγορίας του Νομού Μεσσηνίας από το έτος 1968 που ιδρύθηκε , έως και σήμερα και μάλιστα βρίσκεται πάντα στις πρώτες ομάδες κατά σειρά βαθμολογίας. Ο Α.Ο. Δωρίου είναι ο μοναδικός αθλητικός σύλλογος του Δημοτικού Διαμερίσματος Δωρίου καθώς και του νεοσύστατου Δήμου Δωρίου.

Στόχος της ομάδας είναι πάντοτε ο αθλητισμός και για το λόγο αυτό διατηρεί τα τελευταία οχτώ χρόνια και τμήματα παίδων και προπαίδων με πολλές διακρίσεις εντός του Νομού μας.

Το έμψυχο υλικό της ομάδας μας αποτελείται από 45 ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν την αντρική ομάδα και τριάντα παιδία – ποδοσφαιριστές στα τμήματα παίδων και προπαίδων.
Η παρουσία των ομάδων μας δεν περνάει απαρατήρητη, έτσι ώστε ο σύλλογός μας έχει τροφοδοτήσει με αρκετούς ποδοσφαιριστές επαγγελματικές ομάδες εντός και εκτός Νομού.
Ο Α.Ο. Δωρίου διοικείται από την ίδρυση του, με δημοκρατικές διαδικασίες, από επταμελές συμβούλιο ύστερα από εκλογές που διεξάγονται κάθε δυο χρόνια.

Στη θέση του προέδρου βρίσκεται ο Δημήτρης Τότσης (αντικατέστησε τον Παντελή Ανδρούτσο που ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τα διοικητικά του Δωριέα, ενώ υπήρξε και ποδοσφαιριστής όπως και ο αδελφός του Παύλος), ενώ το Δ.Σ. στελεχώνουν κάποιοι παράγοντες αλλά και καινούρια πρόσωπα.

Στο πόστο το προπονητή επέστρεψε έπειτα από 1 χρόνο ο Μιχάλης Φασουλής.
Στο «ρόστερ» υπήρξαν μεγάλες αλλαγές (ήρθαν αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές όπως οι Μιχάλης Νικητόπουλος, Γιάννης Σαρρής, Δημήτρης Κουτίβας).

Ο Δωριέας Δωρίου χρησιμοποιεί ως έδρα του το γήπεδο Δωρίου.
Το Δ.Σ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δωριέα Δωρίου έχει την ακόλουθη σύνθεση:
Πρόεδρος: Δημήτρης Τότσης Αντιπρόεδρος: Κανέλλος Τασσόπουλος
Γενικός γραμματέας: Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Ταμίας: Ευθύμιος Γκότσης
Ειδικός γραμματέας: Αριστείδης Ηλιόπουλος
Μέλη: Γιάννης Λόντος, Γιώργος Αλεξέας, Γιώργος Κόντος, Γιώργος Μέρμηγκας, Γιάννης Λιακόπουλος,Αλέξανδρος Μπαρδής.

Το ρόστερ του Δωριέα Δωρίου είναι το εξής:
Τερματοφύλακες: Μιχάλης Νικητόπουλος, Γιώργος Τσιαμούλης, Παναγιώτης Παντελής.
Αμυντικοί: Δημήτρης Κουτίβας, Ηλίας Καραντζιάς, Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, Κώστας Χριστόπουλος , Στάθης Γκότσης, Χρήστος Τσαμπούρης, Σταύρος Λόντος , Γενέο Σούτι , Σωτήρης Νάκος, Παναγιώτης Σπανός.
Μέσοι :Πέτρος Αργάνης,Γιάννης Γκότσης, Δημήτρης Μπακάκης, Γιάννης Σαρρής, Παναγιώτης Βλάμης, Γιώργος Καραγιάννης, Γιώργος Αλεξόπουλος, Σπύρος Σεριάτος, Παναγιώτης Νάκος, Παναγιώτης Δούβος.
Επιθετικοί:Παναγιώτης Οικονόμου, Κώστας Βασιλόπουλος, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Θανάσης Γκότσης, Γιώργος Κωστέας , Γιάννης Ραπτέας, Νίκος Κουβουτσάκης, Γιώργος Δεδούσης, Γιάννης Γεωργιτσέας, Κλέο Σούτι.

ΠΗΓΗ:
http://www.dorio.gr/politismos/ao_Doriou.html" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΠΙΝΔΟΣ Κόνιτσας ιδρύθηκε την 14η Νοεμβρίου 1952 με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου κ. Κοτύλια Χριστόδουλου και άλλα 29 ιδρυτικά μέλοι. Στις 30 Οκτωβρίου του 1953 γίνεται η αναγνώριση του Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας.

Πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου ήταν ο κ. Χολέβας Αχιλλέας και μέλη του Δ.Σ. οι κ. Νικολόπουλος , Σδράβος, Αντωνίου, Ευαγγελίδης, Παναγιωτίδης, Ζιώγας, Στεφάνου .

Από το 1950-2 ο Σύλλογος αγωνιζόταν ανεπίσημα με ομάδες του Δελβινακίου, Πωγωνίου και Βασιλικού.

Την αγωνιστική περίοδο 1952-3 λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ερασιτεχνικής κατηγορίας και μέσα σε τρία χρόνια κερδίζει την άνοδο στην Ά ερασιτεχνική. Από το 1956 – 7 αγωνίζεται με τις λίγες αλλά ισχυρές ομάδες της εποχής εκείνης . Μετά από τρία χρόνια γίνεται Όμιλος σε περιφερειακό επίπεδο και ο Σύλλογος αγωνίζεται με τις πανίσχυρες τότε ομάδες της Κέρκυρας, Πρέβεζας, Άρτας.κ.α.

Από το 1968 – 9 που έγινε ο διαχωρισμός της Ε.Π.Σ.ΗΠ. αγωνίζεται συνεχώς στην Α΄ερασιτεχνική κατηγορία εκτός από τις περιόδους 1985 – 6 και 1996 - 7 που είχε υποβιβαστεί στην Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία για να κερδίσει την άνοδο του τις αμέσως επόμενες χρονιές .

Ο πρώτος τίτλος του Συλλόγου κατακτήθηκε σε ανεπίσημο τουρνουά το 1953 κερδίζοντας την ομάδα του 583 Τάγματος Πεζικού, στις τάξεις του οποίου αγωνίζονταν μεγάλοι ποδοσφαιριστές της εποχής όπως ο Χιονίδης (Π.Α.Ο.), Εμανουηλίδης (Α.Ε.Κ.) που υπηρετούσαν τότε τη θητεία τους στην Κόνιτσα.

Πολλές φορές ο Σύλλογος έχασε κυριολεκτικά στο φινάλε τον τίτλο του πρωταθλητή Ε.Π.Σ.ΗΠ. , μια φορά μάλιστα σε ισοβαθμία, κάτι όμως που κατάφερε πανηγυρικά την περίοδο 1993 – 4 με προπονητή τον κ. Οικονόμου Μιχάλη.

Τα επίσημα χρώματα του Συλλόγου είναι το πράσινο – λευκό, ενώ το έμβλημά της είναι το πεύκο.
Έδρα του Συλλόγου είναι το Δημοτικό Στάδιο Κόνιτσας χωρητικότητας 1200 θεατών.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Πάρα πολλοί προπονητές εργάστηκαν στο Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια της ιστορίας του, όπως οι κκ. Τζίμας Φ., Δημόπουλος Δ., Βέττας Χ., Φατούρος, Συμεωνίδης, Ράπτης Αρ., Κατσάρης, Οικονομίδης Κ.(για έξι χρόνια),Δρούγιας Αθ., Βαρτζιώτης Γ., Χαλούλος Π., Γκιώκας Π., Οικονόμου Μ, Μουρεχίδης Σ., Τσιαλιαμάνης Κ., ενώ τα τελευταία τρία χρόνια προπονητής είναι ο κ. Τσιώπος Κωνσταντίνος.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Με τη Διοίκηση του Συλλόγου έχουν ασχοληθεί πάρα πολλοί πολίτες της Κόνιτσας και ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους ανθρώπους που ηγήθηκαν του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, όπως οι κκ.Νικολόπουλος, Τσούτσης, Χατζηεφραιμίδης Ν., Ντεντόπουλος Δ., Σουρλούκας Κ., Μπατσαράς Ι., Λάκκας Κ., Σταυρίδης Ι., Φασούλης Χ., Χατζηρούμπης Α, Ντίνος Ν., Τζίμας Φ., Ράπτης Αρ., Παπαμιχαήλ Θ., Αυδής Γ., Παπαιωαννίδης Δ., Ζώης Απ., Χατζής Π., Χαλούλος Π., ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ηγείται του Συλλόγου ο κ. Λαζογιάννης Αριστείδης.

ΥΠΟΔΟΜΗ

Εκτός από την θυγατρική ομάδα του Συλλόγου τον Π.Α.Ο. Κόνιτσας , που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, τα δυο τελευταία χρόνια λειτουργεί και τμήμα Ακαδημίας Ποδοσφαίρου που αγωνίζεται κανονικά στο Παιδικό Πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.ΗΠ. και αριθμεί παραπάνω από πενήντα παιδιά ηλικίας 9 – 13 ετών.
Υπεύθυνοι για την λειτουργία της είναι οι κκ. Γκίκας Χρήστος, Οικονόμου Μιχάλης και Αγόρου Κωνσταντίνος. Σκοπός φυσικά είναι η τροφοδότηση της Πίνδου με νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν την ένδοξη ιστορία της.


ΠΗΓΗ:
http://www.freewebs.com/actionradiokoni ... onitsa.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://konitsa-epirus.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;


ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Ο Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΠΙΝΔΟΣ Κόνιτσας ιδρύθηκε την 14η Νοεμβρίου 1952 με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου κ. Κοτύλια Χριστόδουλου και άλλα 29 ιδρυτικά μέλοι.

Στις 30 Οκτωβρίου του 1953 γίνεται η αναγνώριση του Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας.Πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου ήταν ο κ. Χολέβας Αχιλλέας και μέλη του Δ.Σ. οι κ. Νικολόπουλος , Σδράβος, Αντωνίου, Ευαγγελίδης, Παναγιωτίδης, Ζιώγας, Στεφάνου .

Από το 1950-2 ο Σύλλογος αγωνιζόταν ανεπίσημα με ομάδες του Δελβινακίου, Πωγωνίου και Βασιλικού.Την αγωνιστική περίοδο 1952-3 λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ερασιτεχνικής κατηγορίας και μέσα σε τρία χρόνια κερδίζει την άνοδο στην Ά ερασιτεχνική. Από το 1956 – 7 αγωνίζεται με τις λίγες αλλά ισχυρές ομάδες της εποχής εκείνης .

Μετά από τρία χρόνια γίνεται Όμιλος σε περιφερειακό επίπεδο και ο Σύλλογος αγωνίζεται με τις πανίσχυρες τότε ομάδες της Κέρκυρας, Πρέβεζας, Άρτας.κ.α.Από το 1968 – 9 που έγινε ο διαχωρισμός της Ε.Π.Σ.ΗΠ. αγωνίζεται συνεχώς στην Α΄ερασιτεχνική κατηγορία εκτός από τις περιόδους 1985 – 6 και 1996 - 7 που είχε υποβιβαστεί στην Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία για να κερδίσει την άνοδο του τις αμέσως επόμενες χρονιές .
Ο πρώτος τίτλος του Συλλόγου κατακτήθηκε σε ανεπίσημο τουρνουά το 1953 κερδίζοντας την ομάδα του 583 Τάγματος Πεζικού, στις τάξεις του οποίου αγωνίζονταν μεγάλοι ποδοσφαιριστές της εποχής όπως ο Χιονίδης (Π.Α.Ο.), Εμανουηλίδης (Α.Ε.Κ.) που υπηρετούσαν τότε τη θητεία τους στην Κόνιτσα.

Πολλές φορές ο Σύλλογος έχασε κυριολεκτικά στο φινάλε τον τίτλο του πρωταθλητή Ε.Π.Σ.ΗΠ. , μια φορά μάλιστα σε ισοβαθμία, κάτι όμως που κατάφερε πανηγυρικά την περίοδο 1993 – 4 με προπονητή τον κ. Οικονόμου Μιχάλη.

Τα επίσημα χρώματα του Συλλόγου είναι το πράσινο – λευκό, ενώ το έμβλημά της είναι το πεύκο. Έδρα του Συλλόγου είναι το Δημοτικό Στάδιο Κόνιτσας χωρητικότητας 1200 θεατών.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Πάρα πολλοί προπονητές εργάστηκαν στο Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια της ιστορίας του, όπως οι κκ. Τζίμας Φ., Δημόπουλος Δ., Βέττας Χ., Φατούρος, Συμεωνίδης, Ράπτης Αρ., Κατσάρης, Οικονομίδης Κ.(για έξι χρόνια),Δρούγιας Αθ., Βαρτζιώτης Γ., Χαλούλος Π., Γκιώκας Π., Οικονόμου Μ, Μουρεχίδης Σ.,Τσιώπος Κωνσταντίνος(3 χρόνια).

ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Με τη Διοίκηση του Συλλόγου έχουν ασχοληθεί πάρα πολλοί πολίτες της Κόνιτσας και ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους ανθρώπους που ηγήθηκαν του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, όπως οι κκ.Νικολόπουλος, Τσούτσης, Χατζηεφραιμίδης Ν., Ντεντόπουλος Δ., Σουρλούκας Κ., Μπατσαράς Ι., Λάκκας Κ., Σταυρίδης Ι., Φασούλης Χ., Χατζηρούμπης Α, Ντίνος Ν., Τζίμας Φ., Ράπτης Αρ., Παπαμιχαήλ Θ., Αυδής Γ., Παπαιωαννίδης Δ., Ζώης Απ., Χατζής Π., Χαλούλος Π.,Λαζογιάννης Αριστείδης.
ΠΗΓΗ:
http://www.pindosfc.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Τρί Απρ 07, 2009 2:47 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΧΙΟΥ-ΒΡΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΟΥ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η Αθλητική Ένωση Χίου Βροντάδου δημιουργήθηκε το 2006 από την συγχώνευση των σωματείων ΑΠΟ Χίος και Αθλητική Ένωση Βροντάδου (1978).

Την περίοδο 2007-2008 συμμετείχε στον 9ο όμιλο της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας και κατέλαβε την τέταρτη θέση με 46 βαθμούς . Η ομάδα βρίσκεται στην Δ Εθνική για 4η συνεχόμενη χρονιά και εκπροσωπεί άξια το νησί της Χίου.

Είναι η μοναδική Χιώτικη ομάδα που το έχει επιτύχει αυτό.

Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το κόκκινο.

Η ομάδα αγωνίζεται τα τελευταία 3 χρόνια στο υπερσύχρονο Φαφαλίειο στάδιο του Βροντάδου Χίου χωρητικότητας 6.000 θέσεων.

Σύμβολό της ο Αφανής ναύτης που επιλέχθηκε λόγω της σχέσης του νησιού με την θάλασσα και υπάρχει σε βράχο άγαλμα έξω από το Δημαρχείο της πόλης.


ΠΗΓΗ:
http://www.aexb.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΝΟΥ

Δημοσίευση από trelamenos »

Έτος ίδρυσης 2005 (Ένωση Α.Ο Παντηνιακού κ’ Αίολου Τήνου)

Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Τήνου

Χρώματα Στολής: Πορτοκαλί κ’ Μπλε - Άσπρο

Τμήματα Ομάδας: Αντρικό- Εφηβικό - Παιδικό

Διακρίσεις
2005-2006 Δεύτερη Θέση στο παιδικό πρωτάθλημα στο FINAL FOR της Πάρου, προηγήθηκε νίκη στον ημιτελικό επί του Αστέρα Σύρου με 5-4 κ’ μετα υπέστη ήττα στον τελικό από Α.Ο Πάρου με 1-0

2005-2006 Πρόκριση της εφηβικής ομάδας στον ημιτελικό του πρωταθλήματος και ήττα από ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ με 1-0

2006-2007 Πρόκριση της παιδικής ομάδας στο FINAL FOR της Μυκόνου και ήττα στον ημιτελικό από Α.Ο Πάρου με 1-0

2006-2007 Κατάκτηση του πρωταθλήματος κυκλάδων από την εφηβική ομάδα με νίκη επί της Αναγέννηση Νάξου με 4-3 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια αγώνα 3-3)

2006-2007 Πρόκριση της αντρικής ομάδας στον τελικό του πρωταθλήματος κυκλάδων κ’ κατάκτηση της δεύτερης θέσης μετά από ήττα με την ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ με 1-0

ΠΗΓΗ:
http://www.aotinoy.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ιστορία Εκτύπωση

Ίδρυση
Ο Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος (Π.Α.Σ.) Γιάννινα, προήλθε το 1966, από την συνένωση των κυριοτέρων αθλητικών συλλογών της πόλης, του Ατρόμητου και του Ολυμπιακού Ιωαννίνων αρχικά και έπειτα του Αβέρωφ. Για χρώματα της ομάδας επιλέχθηκαν το κυανό και το λευκό και σαν έμβλημα του συλλόγου, επιλέχθηκε ο ταύρος, αρχαίο έμβλημα της Ηπείρου, όπως απεικονίζεται σε νόμισμα από την εποχή του Κοινού των Ηπειρωτών. Το 1979 δημιουργήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρώτος Πρόεδρος της νέας ομάδας ο Περικλής Γιαννής ενώ πρώτη εμφάνιση, εναντίον του Ολυμπιακού Πειραιώς σε ένα φιλικό παιχνίδι, λόγω της μεταγραφής του Γιώργου Σιόντη. Αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα 2-0 για τον ΟΣΦΠ με 2 γκολ του Γιώργου Κούδα.



Ο Αγιαξ της Ηπείρου
Την περίοδο 1966-67 συμμετέχει στο πρωτάθλημα "Αβέρωφ". Το 1971 αναλαμβάνει προπονητής ο Γκομέζ Ντε Φαρία και έρχονται από την Αργεντινή οι "ελληνοποιημένοι" Εδουάρδος Κοντογιώργακης (Ριγκάνι), Αλφρέδος Γκλασμάνης (Γκλάσμαν), Χοσέ Παστερνάκης (Πάστερνακ), Εδουάρδος Λίσα, Χουάν Μοντέζ και Όσκαρ Αλβαρέζ. Οι παίκτες λόγω των ελληνικών τους ριζών υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό επί υπουργού Ευάγγελου Αβέρωφ.

Η ομάδα κάνει τους Ηπειρώτες να τρίβουν τα μάτια τους και ο Αλέκος Κιτσάκης γράφει το δημοτικό τραγούδι - ύμνο "Αγιαξ της Ηπείρου".

Η ομάδα του Γκομέζ Ντε Φαρία το 1971-72, Άγιαξ της Ηπείρου: Λίσα, Τσουρλίδας, Σιόντης, Βέργος, Γραμμενιάτης, Μάντος, Μοντέζ, Γκλασμάνης, Παστερνάκης, Αλβαρέζ, Κοντογεωργάκης.



Άνοδος και καταξίωση στην Α΄ Εθνική
Το 1973-74 κατακτά το πρωτάθλημα στον πρώτο από τους τρεις ομίλους της Β' Εθνικής και προβιβάζεται στην Α' Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά. Η ομάδα παίζει θεαματικό και σύγχρονο ποδόσφαιρο και συναρπάζει τα πλήθη ανά την Ελλάδα. Παντού τα στάδια γεμίζουν όταν παίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, από Ηπειρώτες και μη, που θέλουν να θαυμάσουν την ομάδα που κερδίζει επάξια το προσωνύμιο «ΑΓΙΑΞ της Ηπείρου».

Το 1975-76 ο ΠΑΣ τερματίζει στην 5η θέση της Α' Εθνικής πάνω από τον Άρη και τον Ηρακλή. To 1977-78 επαναλαμβάνει την καταπληκτική πορεία και τερματίζει και πάλι πέμπτος. Το 1978 - 79 συμμετέχει στο Βαλκανικό Κύπελλο. Στα πλαίσια των ομιλών αυτής της διοργάνωσης, αντιμετωπίζει την Rijeka από την Πρώην Γιουγκοσλαβία και ηττάται δύο φορές εντός και εκτός με σκορ 1-3 και 2-1 αντίστοιχα. Τέλος αντιμετωπίζει την Partisani Tirana από την Αλβανία την οποία κερδίζει εντός με 3-0 αλλά ηττάται με 2-0 εκτός.

To 1979-80 ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει για ακόμη μια φορά εκπληκτικό ποδόσφαιρο και καταλαμβάνει την 6η θέση στην Α' Εθνική και ανακηρύσσεται επίσημα πρώτη επαρχιακή ομάδα.



Τα δύσκολα χρόνια
Το 1981 φέρνει στην Ελλάδα τον Γιάτσεκ Γκμοχ αλλά η ομάδα πλέον δείχνει σημάδια παρακμής. Το 1984 είναι η τραγική χρονιά για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Το μπαράζ στη Λάρισα με τον Πανιώνιο δεν ξεχνιέται από κανέναν και ο ΠΑΣ πέφτει στη Β Εθνική μετά από 10 χρόνια.

Το 1986 και το 1990 ξαναπαίζει στην Α Εθνική αλλά τα τεράστια διοικητικά προβλήματα στέλνουν την ομάδα το 1997 στην Γ Εθνική.



Η σταδιακή ανάκαμψη
Τον Ιούνιο του 2000 ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στην Μεγάλη Κατηγορία. Αυτό το κατάφερε μετά από αγώνες μπαράζ που έδωσε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Πανσερραϊκό (3-1) και με το Αιγάλεω (1-1). Οι περισσότεροι από 8.000 φίλοι του ΠΑΣ που βρέθηκαν στο γήπεδο εκείνο το βράδυ, πήγαν στην κόλαση και ξαναγύρισαν στο 96 με το γκολ-λύτρωση του Κώστα Κορμαρή.

Την επόμενη χρονιά 2000-01 ο ΠΑΣ τερμάτισε 13ος και υποχρεώθηκε να δώσει επεισοδιακούς αγώνες μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία στη Ρόδο απέναντι στον ΟΦΗ, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη Β΄ εθνική(0-1,0-2 στη Ρόδο και 2-0 στα Γιάννενα). Την χρονιά 2001-02 ο ΠΑΣ κατακτά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια.



Η κρίση
Κατόπιν ακολούθησε μια περίοδος κρίσης. Την σεζόν 2002-03 παρότι τερματίζει 14ος, θέση που του εξασφαλίζει την συμμετοχή του στα μπαράζ για την σωτηρία, η ΕΠΟ αποφασίζει να αφαιρεθούν 65 βαθμοί από την ομάδα της Ηπείρου για χρέη προς παλιούς ποδοσφαιριστές της ομάδος, απόφαση που οδήγησε τον Π.Α.Σ. Γιάννινα στην Β’ εθνική.

Σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη σεζόν(2003-04) η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα τερματίζει 14η στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και σε αγώνα μπαράζ με τον Ηλυσιακό ηττάται 3-1 και υποβιβάζεται στην Γ' Εθνική.



Η επανάκαμψη...μετ' εμποδίων
Ο πρόεδρος Μάνθος Κολέμπας αποχωρεί από το τιμόνι της ομάδος, αναλαμβάνει ο μεγαλοδικηγόρος Αλέξης Κούγιας και ο ΠΑΣ αρχίζει να ανακάμπτει. Τερματίζει δεύτερος στον Βόρειο όμιλο της Γ' Εθνικής 2004/05, παρ'ολα αυτά δεν προβιβάζεται λόγω της διάταξης να παίρνει το εισιτήριο για την Β' Εθνική ο καλύτερος 2ος από τους δύο ομίλους της κατηγορίας.

Την σεζόν 2005/06 ο ΠΑΣ Γιάννινα που έχει ήδη μετατραπεί σε ΤΑΠ(μορφή ημι-επαγγελματικής ομάδας), φτάνει ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού και τον υποβιβασμό στην Δ' Εθνική. Παρ΄ολα αυτά, σωστές κινήσεις του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια επαναφέρουν την ηρεμία στην Πρωτεύουσα της Ηπείρου και ο ΠΑΣ κερδίζει την άνοδο στην Β' Εθνική τερματίζοντας 1ος σε ισοβαθμία με τον Αγροτικό Αστέρα.

Τη σεζόν 2006-2007 η νεοσύστατη "ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966" αγωνίστηκε στη Β' εθνική κατηγορία, τερματίζοντας 5η και φλερτάροντας με την άνοδο στην SUPERLEAGUE καθ΄ολη την διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στο θεσμό του Κυπέλλου έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με σκορ 2-0 και 1-2 φτάνοντας στους 4 της διοργάνωσης.



Το θαύμα του κυπέλλου
Ξεκινώντας από την δεύτερη φάση του κυπέλλου ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε τον Βύζαντα Μεγάρων του οποίου το εμπόδιο ξεπέρασε εύκολα.

Στην φάση των "32" κληρώθηκε με το Αιγάλεω του οποίου την αντίσταση και έκαμψε στα Γιάννενα με 2-0 κάνοντας την πρώτη από μια σειρά εκπλήξεων.

Στην φάση των "16" αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες τον Ηρακλή. Το πρώτο ματς του Καυτατζογλείου έληξε 1-1 και στον επαναληπτικό, μπροστά σε ένα γεμάτο Εθνικό Στάδιο ο ΠΑΣ νικά τον Ηρακλή με 2-0 (Κασναφέρης, Σαϊτιώτης) και προκρίνεται στους 8 της διοργάνωσης.

Εκεί περιμένει ο πρωταθλητής και νταμπλούχος Ολυμπιακός. Στο πρώτο ματς στα Γιάννενα ο ΠΑΣ πραγματοποιεί άψογη εμφάνιση και νικά τον Ολυμπιακό με 2-0 χάρη σε τέρματα των Κοντογουλίδη και Ντομορό.

Στη ρεβάνς του Στάδιο Καραϊσκάκη απέναντι στον πλήρη Ολυμπιακό, οι Ηπειρώτες στέκονται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και το ημίχρονο τελειώνει 0-0. Με πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ το σκορ γίνεται 1-0. Μια ακόμη αδράνεια της άμυνας θα φέρει το 2-0 και το μάτς πηγαίνει στην παράταση. Το ρολόι το σταδίου δείχνει το 10ο λεπτό της παράτασης και ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας των πρωταθλητών και με θεσπέσιο πλασέ στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Νικοπολίδη και τον ΠΑΣ στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η Λάρισα όμως (μετέπειτα κυπελλούχος) του κλείνει τον δρόμο προς τον τελικό(2-0,2-0).



Σεζόν 2007/08
Με τις προσθήκες πολύ καλών ποδοσφαιριστών ο ΑΓΙΑΞ της Ηπείρου ξεκινάει την σεζόν με το τίτλο του φαβορί για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα. Τελικά στο τέλος της σεζόν η ομάδα τερματίζει 4η μετά από μια μέτρια πορεία. Εξαιτίας αυτού ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας, δέχεται μεγάλες πιέσεις και τελικά αποφασίζει να πουλήσει την ομάδα. Στις 03/07/08 έρχεται σε συμφωνία με τον κ. Γιώργο Χρηστοβασίλη για την πώληση της ΠΑΕ και μετά από ένα μεγάλο καλοκαιρινό σίριαλ το 87% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 αλλάζει ιδιοκτήτη. Οι ελπίδες για μια καλύτερη πορεία του χρόνο και επίτευξη του στόχου της ανόδου επιστρέφουν στην πόλη των Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ:
http://www.pasgiannina.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΥΦ ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

1946 Μια ομάδα νεαρών μαθητών αποτέλεσαν τον πυρήνα να ιδρυθεί μια ανεξάρτητη ποδοσφαιρική ομάδα στη περιοχή του Ρουφ που την ονόμασαν ‘ΑΣΤΗΡ’ ΡΟΥΦ.
Οι ποδ/στές που απάρτιζαν την ομάδα εκείνη ήταν: Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος (σημερινοί Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός). Επίσης στην ομάδα του ΡΟΥΦ πρωτόπαιξε μπάλα και ο πολύ γνωστός μας μουσικοσυνθέτης και στιχουργός Παπαδόπουλος Λευτέρης, ενώ και ο Στρατηγός Δαβάκης Μιχάλης αγωνίστηκε ως ποδ/στής στην ομάδα.

1947 η ομάδα αναγνωρίζεται επίσημα, αφού αγωνίστηκε στη δόκιμη κατηγορία και διακρίθηκε για το πάθος και την αγωνιστικότητα της.

1948 μετονομάζεται σε ‘Ένωσης ΡΟΥΦ’

1950 αλλάζει όνομα σε Π.Α.Ο.-ΡΟΥΦ

1955-1956 προπονητής της ομάδας είναι το μετέπειτα μεγάλο όνομα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Παναθηναϊκού, Γαβρίλος Γαζής.

1961-1962 Πρωταθλητής Α2 Αθηνών.

1968 αλλάζει όνομα σε Α.Π.Ο.-ΡΟΥΦ

1969-1970 Υπερπρωταθλητής Β’ Κατηγορίας Αθηνών.

30-1-1970 αφήνει την Ελλάδα άφωνη που μια ομάδα Β’ Κατ. Αθηνών απέκλεισε από το Κύπελλο την ομάδα της Προοδευτικής που ήταν στην Α’ Εθνική.

1970-1971 Υπερπρωταθλητής Α’ Κατηγορίας Αθηνών.
Συμμετέχει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα με τις ομάδες: Ηλυσιακός – Απόλλων Μυτιλήνης – Σαρωνικός Αιγίνης. Ανακυρήσσεται Πρωταθλητής και ανέρχεται στην Β’ Εθνική.

1971-1972 διεκδίκησε την άνοδο στην Α’ Εθνική έως την τελευταία Αγωνιστική. Ανέβηκε ο Ατρόμητος Αθηνών τον επόμενο χρόνο.

1972-1973 διεκδίκησε επίσης την άνοδο στην Α’ Εθνική. Ανέβηκε ο Απόλλων Αθηνών.

Έχει να παρουσιάσει πλούσια δράση και γρήγορα η ομάδα γίνεται γνωστή ανά το πανελλήνιο με αποκορύφωμα την περίοδο 1969-1973 όπου στην Β’ κατηγορία. Αθηνών με προπονητή και παίκτη τον Στέργιο Στεργίου και με ποδοσφαιριστές αξίας όπως οι: Γεωργόπουλος, Ασημακόπουλος, Ευαγγελίδης, Δεκαβάλας, Στίγκας, Σιατούνης, Νάκας, Αποστολάκος, Καρανικόλας, Ιωακείμ, Βασιλάτος, κτλ, αναδεικνύεται Υπερπρωταθλητής. Το 1970-1971 αναλαμβάνει προπονητής ο μετέπειτα γνωστός Νίκος Αλέφαντος και με την προσθήκη παικτών όπως των Λίβα, Σπιρούνη, Δημαδάμα, Σόλια και Ελευθεριάδη η ομάδα ανέρχεται πανηγυρικά στη Β’ Εθνική κατηγορία. Αργότερα με την προσθήκη και των Γκότση, Καραθανάση, Τσίφτη, Χατζηπροδρόμου, Τεννέ (προπονητή του Α.Ο. Κέρκυρας), Κουλούκη, Ντουνιά, Κατσούρη και Λιόλιου κάνει έντονη την παρουσία της και διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία για 2 συνεχόμενες χρονιές.
Πάντα κοντά στο Σύλλογο ήταν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι (Παύλος, Θανάσης και Κώστας) όπου το 1972 ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν Πρόεδρος της ομάδας για ένα μεγάλο διάστημα.
Το βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι, από την ημέρα της ίδρυσης της έχει καθιερωθεί στη κοινή φίλαθλη γνώμη για την δυναμική που έχει ως ομάδα, τόσο των ποδ/στών όσο και των πολυπληθών της φιλάθλων που την ακολουθούν πιστά όπου κι αν αγωνίζεται

1975 στέφτηκε Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Αθηνών, κερδίζοντας στον τελικό την Καλλιθέα με σκορ 3-2 και έφτασε μετά από λαμπρή πορεία πανελλαδικά στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στη Λαμία στις 16-6-1976 με την ομάδα της Νίκης Βόλου.

1987 αλλάζει ξανά ονομασία σε Π.Α.Ο.-ΡΟΥΦ που παραμένει ως και σήμερα.

1995-1996 Πρωταθλητής στη Β’ κατηγορία Αθηνών.

14-3-2002 στέφτηκε Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Αθηνών κερδίζοντας στον Τελικό την ομάδα του Θρασύβουλου Φυλής που ήταν στην πιο πάνω κατηγορία με σκορ 1-0.

3-6-2002 σε αγώνα μπαράζ συνέτριψε την Αθηναίδα με σκορ 4-1 και ανέρχεται στην Δ’ Εθνική που βρίσκεται μέχρι και σήμερα και έχει πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διατηρεί τμήματα υποδομών που διακρίνονται σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνουν μέρος.
Επίσης είναι μια από τις λίγες ομάδες, που έχει εκδώσει βιβλίο με την αναλυτική Ιστορία του Συλλόγου. Έχει αναδείξει τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών σε Εθνικές και μη Κατηγορίες, τον Ιωάννη Γεωργόπουλο. Επίσης διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία, γυμναστήριο και αίθουσα αναμονής. Σαν έδρα έχει το Δημοτικό Στάδιο του Ρουφ.

Αξια αναφοράς, είναι και μερικά ονόματα γνωστών ποδ/στών που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα του ΠΑΟ ΡΟΥΦ: : Στεργίου (Ολυμπιακός Πειραιώς, Παναιγειάλιος, Ιωνικός Νικαίας), Γεωργόπουλος (Απόλλωνας Αθηνών), Ρεμούνδος Αθανάσιος (Εθνικός Πειραιώς, Εθνική Ελπίδων), Βάγγης Θέμης (Παναθηναϊκός, Άρης Θεσ/νίκης), Λίβας Παναγιώτης (Α.Ο. Χαλκίδας, Εθνική Ελλάδας), Κανδίας Βασίλης (Φωστήρας Αθηνών Α’ Εθνική), Λάμπρου Γεώργιος (Ιωνικός Νικαίας Α’ Εθνική) και άλλοι πολλοί!

ΠΗΓΗ:
http://www.paorouf.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΠΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΕΡΙΣΣΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Κρητικός Αστέρας ιδρύθηκε επίσημα το 1958 και από τότε παίρνει μέρος ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Χανίων.
Ανεπίσημα λειτουργεί από το 1946 και η πρώτη του ονομασία ήταν ''Ανατολικός Αστέρας''.
Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του νομού.
Διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Θερίσσου.
Έδρα: Γήπεδο ''Μοναχής Ελιάς'' Βαμβακόπουλο
Τίτλοι:
Πρωταθλητής Α΄Ε.Π.Σ.Χ 1971
Κυπελούχος: 1980, 1981

ΠΗΓΗ:
http://kritikosasterasfc.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

Α.Ο.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ "ΚΕΛΕΟΣ"

Δημοσίευση από trelamenos »

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 2004
ΧΡΩΜΑΤΑ: ΜΠΛΕ-ΑΣΠΡΟ
ΕΜΒΛΗΜΑ: "Ο ΚΕΛΕΟΣ"
ΕΔΡΑ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ




ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΑΚΕΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ(1ος χρόνος)
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Σημερα συμμετεχει στην Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΠΗΓΗ:
http://eleysina.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Απάντηση