ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αθλητισμό.Everything about sports.

Συντονιστές: Trustworthy, Elvenking

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
prof
Γ Τοπικό
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Ιουν 14, 2005 2:57 pm
Τοποθεσία: ATHENS

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δημοσίευση από prof »

Παιδιά έχετε σκεφθεί γιατί όλοι λατρεύουμε το ποδόσφαιρο ?
Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι,τό πιό ελκυστικό παιχνίδι,διότι δεν είναι ποτέ το ίδιο από τη μία κίνηση στην άλλη,από το ένα ματς στο άλλο,διότι δεν απαιτεί αυτοματισμό,διότι απομακρύνει σε κάθε ηλικία και κάθε τόπο τις υλικές πραγματικότητες,διότι μας κάνει να ξεχνάμε τη ζωή και επικεντρώνει το πνεύμα σε ένα και μόνο στρογγυλό πράγμα,διότι δεν υπάρχει πιο ολήρης ευχαρίστηση από το να ελέγχεις και να κατευθύνειςμε το πόδι μία αδρανή μπάλλα.
Παιχνίδι πιο πλούσιο,πιο πλήρες από κάθε άλλο,το ποδόσφαιρο είναι επίσης ένα σχολείο.Ο Αλμέρ Καμύ έδωσε τον πιο όμορφο ορισμό:"Ο,τι πιο σίγουρο ξέρω τελικά για την ηθική και τις υποχρεώσεις των ανθρώπων,το οφείλω στο ποδόσφαιρο."
Ο μικρός που παίζει ποδόσφαιρο,δεν σκέπτεται παρά μόνο τον προσωπικό έλεγχο της μπάλας και την επιτυχία που θα φέρει σημειώνοντας ο ίδιος το ή τα αποφασιστικά τέρματα.Κι έπειτα,μεγαλώνοντας,γερνώντας,συνειδητοποιεί ότι άλλα δέκα αγόρια σκέπτονται σαν αυτόν,και ότι αν τον έχουν ανάγκη,ο ίδιος δεν είναι τίποτα χωρίς αυτούς.
Η θέληση,η πρωτοβουλία,ο αυτοέλεγχος,το κουράγιο κάνουν το ποδόσφαιρο ένα αληθινά εκπαιδευτικό σπορ,ένα σχολείο ηθικής τελειοποίησης και ένα κέντρο κοινωνικής κατάρτισης.Μέσα στην αυτοδιοίκηση του ποδοσφαίρου όπου οφείλει να συμμορφωθεί με τη γενική πειθαρχία,όπου οφείλει να συναναστραφεί με τους άλλους (είτε συμπαίκτες, είτε αντιπάλους)το παιδί έρχεται σε πρώτη επαφή με τη ζωή.
Καλύτερα από την εσπεράντο,το ποδόσφαιρο ανατρέπει όλα τα σύνορα, όλους τους φραγμούς της γλώσσας ή της φυλής.Η αυστηρότητα των νόμων του,η ενότητα του κανονισμού του,του επέτρεψαν να εγκατασταθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Ο παίκτης παντού και πάντοτε θα βρεθεί μέσα στα όρια ενός κανονισμού απλού και προσιτού σε όλους.Ισως αυτή η καθολικότητα του ποδοσφαίρου εξηγεί την δύναμή του για ειρήνη και ειρήνευση.
Τίποτα πια δεν αντιστέκεται στη γοητεία του ποδοσφαίρου,ούτε τα προβλήματα φυλής ή θρησκείας,ούτε οι ανόητοι καυγάδες της πολιτικής,ούτε οι διαφορές των κοινωνικών τάξεων.Μία μπάλλα αρκεί για να καταστρέψει όλα τα ενδεχόμενα,όλες τις ιερές αρχές.Ο άνθρωπος ξαναγίνεται όμοιος με όλους τους άλλους ανθρώπους.Αρκεί γι'αυτό να παίξει δεξιός οπισθοφύλακας ή αριστερός εξτρέμ.
Αλήθεια αν οι αθλιότητες του κόσμου και όλες οι διενέξεις μπορούσαν να ρυθμιστούν με πέναλτι....πόσο χρόνο,πόσες ανθρώπινες ζωές θα μπορούσαμε να κερδίσουμε!Και πόσες οικονομίες θα μπορούσαμε να κάνουμε!
DUM SPIRO SPERO
Άβαταρ μέλους
mike
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 317
Εγγραφή: Δευ Μάιος 23, 2005 10:58 pm
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

φοβερο

Δημοσίευση από mike »

Έμεινα πραγματικά εκπληκτος.Φοβερό άρθρο.Συγχαρητήρια. :)
Cypriot and Greek football logos
http://www.omades.com" onclick="window.open(this.href);return false;
stelios
Γ Εθνική
Γ Εθνική
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: Δευ Αύγ 29, 2005 10:31 pm
Τοποθεσία: Attiki

Δημοσίευση από stelios »

Ωραίος..........
Άντε πές τα γιατί έρχονται και μας την μπαίνουν σε εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους, όλοι οι άσχετοι !

Φοβερό κείμενο όντως - και δεν παρέλειψες τιποτα ! :)
Απάντηση