Α.Ε. Ελευθερούπολης Ιστορία

Τα πάντα για τα σήματα ομάδων.Everything about football logos-badges-emblems.

Συντονιστές: Elvenking, mike

Απάντηση
sotpap13
Α Τοπικό
Α Τοπικό
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Παρ Ιαν 16, 2009 5:50 pm

Α.Ε. Ελευθερούπολης Ιστορία

Δημοσίευση από sotpap13 »

Aπό το επίσημο site της Έλε: http://ele1929.weebly.com
Την 1η Νοεμβρίου 1929, οι 12 εμπνευστές(Α.Νεοφύτου,Λ.Δημητρόπουλος,Α. Κωνσταντινίδης,Ν. Νικολάου,Χ.Θεοδώρου,Λουκ. Κωνσταντίνιδης,Θ. Κυτιάκου,Αντ. Νικολάου,Γ. Στεφανίδης,Δ.Κουντούρης,Π. Τσάκωνας και Π. Τεβεκέλης) και ιδρυτές του συλλόγου δημιούργησαν μια κυψέλη αθλητισμού που θα κρατούσε τόσα χρόνια και θα πρόσφερε τόσα πολλά στην Νεολαία της μικρής συνοικίας μας.Τη δεκαετία του 50' κυριάρχησε στα ποδοσφαιρικά πράγματα της Νέας Ιωνίας και αγωνίστηκε συνεχώς ως τις αρχές της δεκαετίας του 60' στην Β' Εθνική.Σιγά σιγά ήρθαν τα χρόνια της παρακμής και τα τελευταία είκοσι χρόνια αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα.Το 1992 κατεκτήσε το πρωτάθλημα στην Γ Κατηγορία της Αθήνας και κέρδισε την άνοδο της στην Β κατηγορία,όμως την μεθεπόμενη περίοδο επέστρεψε στην τελευταία τη τάξει κατηγορία.Aπό τη σεζόν 2006-2007,αγωνίζεται στην Β Κατηγορία,αφού την χρονιά 2005-2006 βγήκε πρωταθλήτρια στην Γ' Αθήνας.Το 2001 συμμετείχε στη συγχώνευση των σωματείων της Νέας Ιωνίας και στην δημιουργία του Α.Ο. Νέας Ιωνίας,που σήμερα αγωνιζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.Πλέον λειτουργεί,δίνοντας έμφαση σε ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας.

Όλα αυτά τα χρόνια, παρά τα λίγα μέσα και τα στενά οικονομικά περιθώρια, η ομάδα μας κατάφερε με σεβαστή παρουσία στην πόλη μας και στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο,διακρινόμενη πάντα για το ήθος της και την αγωνιστικότητα της.Από την Α.Ε. Ελευθερούπολης αναδείχθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές,που στην συνέχεια στελέχωσαν μεγάλες ομάδες της Αθήνας(Σκευοφύλακας,Παναγιωτίδης,Κουντούρης,Ξένος,Μαυριδόπουλος,Βλαντής,Σεβαστιάδης,Μυτιληναίος κ.α.)

Σήμερα η ομάδα μας αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ,στην Β' Κατηγορία.70 αθλητές στελεχώνουν το ανρικό τμήμα κατω από τις οδηγίες των προπονητών Λεωνίδα Μπακογιάννη,Θωμά Λαγινά και Αργιανά Ηλία.

Φέτος το 2009 γιορτάζουμε τα 80 χρόνια του συλλόγου μας και ελπίζουμε να μην μείνουμε απλοί κληρονόμοι αυτής της ιστορίας ,αλλά με την αγάπη και την συμπαράσταση των συμπολιτών μας καθώς και την βοήθεια του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου μας, να συνεχίσουμε δημιουργικά την λειτουργία του Συλλόγου μας για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: επίσημος διαδικτυακός τόπος της Α.Ε. Ελευθερούπολης
Απάντηση