ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εδώ μπορείτε να γράφετε άλλες ιστοσελίδες που σας άρεσαν ή τις βρήκατε χρήσιμες.Here you can write other webpages you have found in the internet.

Συντονιστής: mike

Απάντηση
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

Δημοσίευση από trelamenos »

Trustworthy
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: Δευ Μάιος 23, 2005 11:42 pm
Τοποθεσία: Greece-Kavala
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Trustworthy »

Συγχαρητήρια στον Πυρσό για τη διαφαινόμενη άνοδο.
Όταν πάω προς Καστοριά (1-2 φορές το μήνα) ακούω τα τοπικά ραδιόφωνα που όλη τη χρονιά έλαγαν για τη μάχη μεταξύ των ομάδων της Δυτικής Ελλάδας για την άνοδο.

Πάντως δεν πρέπει να έχει ανέβει η ομάδα σας άλλη φορά στη Γ' Εθνική. Σωστά ή κάνω λάθος?
Προγνωστικά με πραγματικό ταμείο και καθημερινές ανανεώσεις:
www.trustbet.gr
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

Re: ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ιδρύεται το έτος 1927 από μια παρέα Γρεβενιωτών και αναγνωρίζεται επίσημα από το πρωτοδικείο τέλη του 1927 αρχές 1928. Το πρώτο συμβούλιο απαρτίζεται από τους :
Πρόεδρο κ. Γκανέλα, ταμία κ. Κυπριτζή, γραμματέα κ. Κατσογιάννη, μέλη Μαργαρίτη Χρήστο, Φώλια Ιωάννη, Τσολάκη Μένιο και Μπιζιούρα Θωμά.
Αποκτά το πρώτο του γήπεδο με επιχορήγηση του υπουργού Β. Ελλάδος κ. Ιασωνίδη, καλεσμένος του τότε Δημάρχου Γρεβενών Περικλή Λαδά. Μετά την κατασκευή ακολουθεί η συγκρότηση της ομάδας και ο πρώτος αγώνας δίνεται όχι στο γήπεδο του αλλά στη Σαμαρίνα σε ένα πρόχειρα κατασκευασμένο γήπεδο.Αυτή είναι και η πρώτη περίοδος της ιστορίας του η οποία και φτάνει μέχρι το 1950. Τα στοιχεία τα αντλούμε από μαρτυρίες αφού δεν έχει διασωθεί το καταστατικό και η δράση του συλλόγου .
Η δεύτερη περίοδος ξεκινάει από το 1950 και ολοκληρώνεται το 1973. Ονομασία του συλλόγου είναι η εξής:"Σύλλογος Νέων Γρεβενών ο Πυρσός" .
Αργότερα μετονομάζεται σε "Φιλοπροοδευτικός Αθλητικός Σύλλογος Γρεβενών Ο ΠΥΡΣΟΣ", και αναπτύσσει πλούσια δράση σε όλους τους τομείς της αθλητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης .
Αποτελεί τον πρώτο σύλλογο και μαζεύει γύρω του τα δύσκολα εκείνα χρόνια όλο τον κόσμο τόσο στα γήπεδα όσο και στην πλούσια εκπολιτιστική του και περιβαλλοντική του δράση.
Σκοπός του είναι η διάπλαση των νέων σωματικά ηθικά ψυχικά και πνευματικά, και η ανάπτυξη αθλητικής ψυχολογικής και εξωραϊστικής κίνησης.
Επιτυγχάνει τα παραπάνω με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου του στίβου του μπάσκετ του βόλεϊ αλλά και των λοιπών σπορ. Με την ίδρυση λέσχης και βιβλιοθήκης νέων με την δημιουργία μουσικού τμήματος και με την προστασία του πρασίνου .
Συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και φτάνει στο αποκορύφωμα της δόξας του με την άνοδο του στην Β Εθνική κατηγορία στην οποία και συμμετέχει τις περιόδους 1971-72 και 1972-73.

Η τρίτη περίοδος αρχίζει μετά την πτώση από την Β΄ Εθνική και με την προσθήκη νέων τμημάτων, όπως ορειβατικού , ποδηλατικού , χιονοδρομικού, κολυμβητικού.
Συμμετέχει στα τοπικά αλλά και στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία με απόλυτη επιτυχία.
Σημειώνει την δεύτερη μεγάλη του επιτυχία αφού ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία την περίοδο 1986-87.
Το έτος 1989 συγχωνεύεται με την "Α.Σ. Αγράμπελη" και δημιουργείται ο "Αθλητικός Όμιλος Γρεβενά". Επί σειρά ετών αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της τέταρτης εθνικής κατηγορίας βγάζοντας πάρα πολλούς και αξιόλογους ποδοσφαιριστές .
Επανέρχεται με το αρχικό του όνομα "ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ" μετά την συγχώνευση του Α.Ο. ΓΡΕΒΕΝΑ με τον Π.Α.Ο. ΠΥΡΣΟΣ το 1996 .
Στο φετινό πρωτάθλημα θα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και ευελπιστούμε ότι με την βοήθεια όλων μπορεί να ανέβει και στις μεγαλύτερες κατηγορίες.
http://pyrsos-fc.gr/istoria.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Trustworthy
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: Δευ Μάιος 23, 2005 11:42 pm
Τοποθεσία: Greece-Kavala
Επικοινωνία:

Re: ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δημοσίευση από Trustworthy »

Για την ιστορία ομάδων μπορείτε να πάτε στον σύνδεσμο: http://www.trustbet.gr/preview_voreios_omilos.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Προγνωστικά με πραγματικό ταμείο και καθημερινές ανανεώσεις:
www.trustbet.gr
Απάντηση