Η ιστορία διάφορων ομάδων !

Βρείτε ή γράψτε την ιστορία κάποιας ελληνικής ή κυπριακής ομάδας.

Συντονιστής: mike

Απάντηση
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

Η ιστορία διάφορων ομάδων !

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Αθλητικός Όμιλος Αγίας Παρασκευής ιδρύθηκε το 1931. Το σήμα του είναι ο ήλιος που ανατέλλει και τα χρώματα της ομάδας είναι το μαύρο και το άσπρο. Οι φανέλες είναι οι χαρακτηριστικές ριγέ μαύρες άσπρες και η έδρα της ομάδας είναι το δημοτικό γήπεδο της Αγίας Παρασκευής.
Λόγω του πολέμου το σωματείο αδρανοποιήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από πολλά χρόνια μια ομάδα φίλων στην Αγία Παρασκευή επανίδρυσαν την ποδοσφαιρική ομάδα. Από την επανίδρυση του συλλόγου το 1959 μέχρι σήμερα η ομάδα συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ. Αθήνας. Απο το 1962 και μετά ο Πολύκαρπος Μπερταμίνι έδωσε στην ομάδα την προσωνυμία ΣΑΝΤΑ και από τότε στο γήπεδο ακούγεται η ιαχή ΣΑΝΤΑ-ΣΑΝΤΑ.
Η πρώτη ανοδική πορεία της ομάδας ξεκίνησε επί προεδρίας του Παναγιώτη Μουτζουρίδη το 1984 όταν η ομάδα έπαιζε στην Γ' κατηγορία και έφτασε την περίοδο 1991-92 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Α'κατηγορίας, την άνοδο στην Δ' εθνική κατηγορία και στην κατάκτηση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Α. στον τελικό εκείνης της χρονίας στο Ολυμπιακό Στάδιο.
2003-2004: Πρωταθλήτρια Αθήνας με 23 βαθμούς διαφορά και συμμετοχή στον ημιτελικό κυπέλλου.
2004-2005: Συμμετέχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα και κατέχει την 3η θέση, ψηλότερα από όλες τις Αθηναϊκές ομάδες.
Ιστορικές φυσιογνωμίες της ομάδας μας σε σχέση με την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό είναι ο Αντώνης Κομιανός, ποδοσφαιριστής της ομάδας μας με σταδιοδρομία σε επαγγελματικές κατηγορίες που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας μας, επίσης ο γενικός αρχηγός Μάριος Τζώρτζης αλλά και η ταμίας μας Μάχη Δάρμη. Και οι τρείς συμμετείχαν στον τελικό του 1992, ο καθένας στο ίδιο πόστο που βρίσκεται και σ'αυτόν τον τελικό.
ΠΗΓΗ ΑΠΟ το http://www.epsathinon.gr/cup" onclick="window.open(this.href);return false;

http://santa-fc.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Τρί Απρ 07, 2009 3:00 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Χαλανδρίου είναι πολύ παλιά. Σε λίγους μήνες θα συμπληρώσει τα 60 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε στο καταπράσινο προάστιο με τους αμπελώνες, τα περιβόλια και τις εκτάσεις με ελαιόδεντρα. Η Α.Ε. Χαλανδρίου προέρχεται από τη συγχώνευση δύο τοπικών συλλόγων. Του Πανχαλανδριωτικού και της Ολυμπιάδας. Στην Κατοχή και συγκεκριμένα μέχρι το 1943 αγωνιζόταν στην Γ' κατηγορία Αθηνών. Έναν χρόνο αργότερα ανέβηκε στη Β' κατηγορία και το 1949 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και αγωνιζόταν πλέον στην Α2 κατηγορία, όπου διεκδικούσε πάντα την πρώτη θέση. Τότε είχε αντιπάλους τον Εθνικό Αστέρα, Ηρακλή Καλλιθέας, Αττικό, Α.Ο. Αμπελοκήπων, Ατρόμητο Περιστερίου, Ηλυσιακό, Αρίωνα, Δάφνη Αθηνών, Άρη Σεπολίων, Έσπερο, Ελευθερούπολη και Α.Ε. Νέας Ιωνίας. Για μία περίοδο υποβιβάστηκε στη Β' κατηγορία (1954 - 1955), αλλά σ' έναν χρόνο ανέβηκε στην Α2 και το 1957 στην Α' Αθηνών. Η Α.Ε. Χαλανδρίου στην ιστορία της δεν άλλαξε έδρα. Αγωνίζεται πάντα στο Στάδιο Φραγκοκκλησιάς, μέχρι σήμερα. Στη δεκαετία 1950-60 έπαιζε πάντα στην Α' Αθηνών, ενώ στη διάρκεια της δικτατορίας (1969 και 1970) αγωνίστηκε στη Β' Εθνική κατηγορία. Η Α.Ε. Χαλανδρίου έχει αναδείξει κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα σε μεγάλους συλλόγους όπως: Σκανδάλη (Απόλλωνα Αθηνών), Κοζαδίνο και Τζαρέλλα (Παναθηναϊκού), Αλέφαντο (Ολυμπιακού). Μεγάλη καριέρα έκανε στον Παναθηναϊκό και ο Δημήτρης Δημητρίου (έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό) που αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδας. Στους ποδοσφαιριστές που άφησαν εποχή στην Ένωση Χαλανδρίου την πράσινη φανέλα της τίμησαν μεταξύ άλλων οι: Εμμ. Ρούσος, Χρ. Βλαβιανός, Τρύφων Κωνσταντακόπουλος (έκανε καριέρα στον Ολυμπιακό Χαλκίδος), Καλφαμανώλης, Τσουκαντάς, Κωσταράς, Δημαράς, Καλούμενος, Κατζούρης κ.ά.
Ανάμεσα στους προπονητές που εργάστηκαν στην Α.Ε. Χαλανδρίου ήταν οι παλιοί άσοι: Γιώργος Νταϊσπάγγος της ΑΕΚ και Αντώνης Μηγιάκης του Παναθηναϊκού.
ΠΗΓΗ :ΤΑ ΝΕΑ-ΟΜΑΔΑ
ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ Για θυμήσου... Α.Ε. Χαλανδρίου: Μία ομάδα θρύλος της Α2
http://fchalandri.blogspot.com/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Πέμ Ιούλ 03, 2008 2:26 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1923 ως Μουσικογυμναστικός σύλλογος.
Τα επόμενα χρόνια δημιουργήθηκαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες Φίλιππος και Απόλλων, οι οποίες όμως παύουν να είναι δραστήριες στις αρχές της δεκαετίας του 1930.
Το 1936 δημιουργήθηκε μια κίνηση για συνένωση των δυνάμεων των τοπικών ομάδων και η νέα ομάδα παίρνει το όνομα Αναγέννηση.
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1961 ο Μακεδονικός ενώθηκε με την Ποντιακή Νεολαία και δημιουργήθηκε η σημερινή Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Η δεκαετία 1960-1970 είναι η χρυσή περίοδος της ομάδας. Μετέχει στη Β' εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου και κατακτά τη 2η θέση μετά τον Εδεσσαικό. Στη δεκαετία του 1980 η Αναγέννηση μετείχε στα πρωταθλήματα Γ' και Δ' εθνικής κατηγορίας.
Όμως από την περίοδο 1988-1989 η Αναγέννηση αρχίζει την ανοδική πορεία της τερματίζοντας πρώτη στη Δ' Εθνική, την επομένη χρόνια πρώτη στη Γ' Εθνική και το 1990-1991 πέμπτη στη Β' Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου, ενώ τα επόμενα χρόνια η πορεία της ομάδας ήταν και πάλι πτωτική.
Η Αναγέννηση ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Γιάννης Βένος, ο Τάκης Τσιβρανίδης, ο Δημήτρης Τομπάζης και ο Γιώργος Τσιμπίνης, που έπαιξαν και σε ομάδες Α' εθνικής
ΠΗΓΗ :ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Το ιστορικό της Ίδρυσης.

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών με την σημερινή της μορφή, ιδρύθηκε το 1961. Η ίδρυση της ήταν αποτέλεσμα της αγάπης των ποδοσφαιρόφιλου κόσμου των Γιαννιτσών, που ήθελε μια ομάδα δυνατή, παρούσα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Οι σημαντικότεροι σταθμοί μέχρι την ίδρυση της ομάδας είναι:

Το 1928 ιδρύεται ο Απόλλων Γιαννιτσών.

Το 1939 ιδρύεται η... Αναγέννηση Γιαννιτσών, "πρόγονος" της σημερινής ομάδας, με μικρή όμως διάρκεια ζωής.

Το 1948 ιδρύεται και πάλι ο Απόλλων Γιαννιτσών, με πρόεδρο τον τότε δήμαρχο της πόλης, Κώστα Στάμκο.

Μεταξύ των ετών 1950 και 1951, παρατηρείται μεγάλη δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία, με την ίδρυση τεσσάρων όμαδων που αποτέλεσαν τον προπομπό της σημερινής ομάδας. Πρόκειται για τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, τον Ηρακλή Γιαννιτσών, τον ΑΟΚ Γιαννιτσών (Αθλητικός Όμιλος Καρυωτών) και την Ποντιακή Νεολαία.

Το 1955 αρχίζει μία διαδικασία συγχώνευσης των τοπικών ομάδων, με αποτέλεσμα να προκύψουν μέχρι το 1960 δύο κυρίαρχοι σύλλογοι, ο Μακεδονικός Γιαννιτσών και η Ποντιακή Νεολαία.

Τελικά, το 1961 συγχωνεύτηκαν ο Μακεδονικός Γιαννιτσών και η Ποντιακή Νεολαία, με απότελεσμα την δημιουργία της Αναγέννησης Γιαννιτσών, ομάδα σύμβολο για την τοπική κοινωνία.


Η ομάδα συγχωνεύτηκε και έχει την σημερινή μορφή μετά από έμπνευση πολλών παραγόντων. Το σκεπτικό της ίδρυσης της ομάδος είναι να λειτουργεί η ομάδα Αναγέννηση ως μεικτή της πόλης μας και της ευρύτερης επαρχίας. Kαι αυτό είναι το ζητούμενο. Η ομάδα δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες ομάδες άλλα ως σταθμός προώθησης των παικτών της πόλης.


Η πορεία της Αναγέννησης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πορεία της Αναγέννησης από το 1961 μέχρι και σήμερα έχει ως εξής:

1961-1964 Τοπικό Κεντρικής Μακεδονίας

1964-1974 Β' Εθνική

1974-1977 Τοπικό Πέλλας

1977-1978 Εθνική Ερασιτεχνική

1978-1983 Β' Εθνική

1983-1987 Γ' Εθνική

1987-1989 Δ' Εθνική

1989-1990 Γ' Εθνική

1990-1994 Β' Εθνική

1994-1998 Γ' Εθνική

1998-2002 Δ' Εθνική

2002-2006 Ερασιτεχνικό Πέλλας

2006-2007 Δ' Εθνική

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών αναδείχθηκε 2η στην Β’ εθνική δύο φορές, την περίοδο 1964-65 και την περίοδο 1980-81. Η ομάδα έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Γ’ εθνικής μία φορά και Δ’ εθνικής δύο, ενώ κατέκτησε το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος την περίοδο 1989-90 με τότε τεχνικό τον κ. Φοιρό και πρόεδρο τον κ. Ιωσηφίδη.

Η Αναγέννηση είναι μέσα στις 30 πρώτες ομάδες σε συγκομιδή βαθμών στην Β’ Εθνική και επίσης μέσα στις 30 πρώτες ομάδες στην συγκομιδή βαθμών στην Γ’ εθνική παρότι απείχε από αυτές τις κατηγορίες τόσα χρόνια. Η ομάδα στηρίζει την ύπαρξη της στην αγάπη του κόσμου, ο κόσμος της είναι ο 12ος παίκτης της και η ομάδα βρίσκεται ψηλά μόνο όταν ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Η ανάκαμψη της ομάδος πραγματοποιήθηκε πέρσι όταν ο κόσμος αφυπνίστηκε. Οι Γιαννιτσώτες έδωσαν δυναμικό παρόν και βοήθησαν την καλή περσινή ομάδα να κάνει την διαφορά και να κόψει το νήμα πρώτη επιστρέφοντας μετά από 10 χρόνια στην Γ’ εθνική.
ΠΗΓΗ :http://www.sfag.gr/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Τρί Μάιος 13, 2008 1:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

Α. Ο. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η ιστορία της ομάδας είναι βαθιά συνδεδεμένη με την συνοικία της Ανθούπολης. Η Ανθούπολη προσαρτήθηκε διοικητικά στο Περιστέρι, από τα Λιόσια, στα 1949. Εργατική συνοικία η Ανθούπολη – όπως και το Περιστέρι άλλωστε – κατοικήθηκε μαζικά κυρίως την μετεμφυλιακη περίοδο, από ανθρώπους που έψαχναν καλύτερες ημέρες από την ερημιά της ελληνικής υπαίθρου.

Το ποδόσφαιρο και τότε αποτέλεσε σημαντική διέξοδο στα κοινωνικά προβλήματα της εποχής …

Αλάνες μπόλικες και το τόπι εύκολο από τα κουρέλια ενός πεταμένου ρούχου …

Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της εποχής είναι η Ολυμπιάδα Ανθούπολης, η οποία φαίνεται να δραστηριοποιείται μέχρι το 1949.

Το 1950 ιδρύεται ο Ολυμπιακός Ανθούπολης, ο οποίος μετά από δυο χρόνια, στα 1952, εμφανίζεται ο βασικός ανταγωνιστής της εποχής – ο περίφημος Π.Ο.Α – ποδοσφαιρικός όμιλος Ανθούπολης, με γήπεδο την πλατεία όπου κάνουν στάση τα λεωφορεία σήμερα …

Άλλα γήπεδα της εποχής, είναι του Μαχαραγιά, και εκεί που κάποτε ήταν ο θερινός κινηματογράφος Ντιάνα …

Τη δεκαετία του 1960, ο Π.Ο.Α γίνεται το πρώτο σωματείο με καταστατικό, ενώ σταδιακά σωματεία όπως η ΔΟΞΑ Ανθούπολης και η ΔΥΝΑΜΗ πέφτουν στην αφάνεια …

Το 1963 ιδρύεται η ΑΣΤΡΑΠΗ, η οποία γίνεται μέλος της Ε.Π.Σ.Αθηνών, ενώ στα 1972 μετονομάζεται σε Α.Ο. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ όπως είναι μέχρι σήμερα το όνομα της.
ΠΗΓΗ:http://www.athensball.gr/index.php?opti ... &Itemid=50

Η ιστορία της ομάδας είναι βαθιά συνδεδεμένη με την συνοικία της Ανθούπολης.
Η Ανθούπολη προσαρτήθηκε διοικητικά στο Περιστέρι, από τα Λιόσια,στα 1949.
Εργατική συνοικία η Ανθούπολη-όπως και το Περιστέρι άλλωστε - κατοικήθηκε μαζικά κυρίως την μετεμφυλιακή περίοδο, από ανθρώπους που έψαχναν καλύτερες ημέρες από την ερημιά της ελληνικής υπαίθρου.
Το ποδόσφαιρο και τότε αποτέλεσε σημαντική διέξοδο στα κοινωνικά προβλήματα της εποχής...
Αλάνες μπόλικες και το τόπι εύκολο από τα κουρέλια ενός πεταμένου ρούχου...
Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της εποχής είναι η Ολυμπιάδα Ανθούπολης, η οποία φαίνεται να δραστηριοποιείται μέχρι το 1949.
Το 1950 ιδρύεται ο Ολυμπιακός Ανθούπολης, ο οποίος μετά από δύο χρόνια, στα 1952, εμφανίζεται ο βασικός ανταγωνιστής της Εποχής-ο περίφημος Π.Ο.Α - ποδοσφαιρικός όμιλος Ανθούπολης, με γήπεδο την πλατεία όπου κάνουν στάση τα λεωφορεία σήμερα...
Άλλα γήπεδα της Εποχής, είναι το Μαχαραγιά, και εκεί που κάποτε ήταν ο θερινός κινηματογράφος Ντιάνα...
Τη δεκαετία του 1960, ο Π.Ο.Α γίνεται το πρώτο σωματείο με καταστατικό, ενώ σταδιακά σωματεία όπως η ΔΟΞΑ Ανθούπολης και η ΔΥΝΑΜΗ πέφτουν στην αφάνεια...
Το 1963 ιδρύεται η ΑΣΤΡΑΠΗ, η οποία γίνεται μέλος της Ε.Π.Σ. Αθηνών, ενώ στα 1972 μετονομάζεται σε Α.Ο. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ όπως είναι μέχρι σήμερα το όνομα της.

#
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το τμήμα των ανδρών την αγωνιστική περίοδο 1995-1996 αγωνίστηκε στην Α' κατηγορία του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Α. Την περίοδο 1998-1999 έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς της Ε.Π.Σ.Α.
Τα τμήματα του Α.Ο Ανθούπολης συμμετέχουν στα τουρνουά και στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Α. και διακρίνονται κάθε χρόνο με τις επιδόσεις τους και το ήθος των αθλητών του. Επίσης κάθε χρόνο συμμετέχουν σε καλοκαιρινά τουρνουά που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Βόλος, Λάρισα, Σπάρτη, Λιτόχωρο, Κέρκυρα, Καρπενήσι κ.ά) και του εξωτερικού. Σπουδαιότεροι διάκριση η περυσινή επιτυχία του εφηβικού τμήματος που κατέλαβε την 8η θέση στο Gothia Cup στη Σουηδία.
#
Έτος 2007 - 2008
Σημαντική χρονιά για την ιστορία της ομάδας.
Με τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης και του προέδρου προσωπικά με συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Περιστερίου τα τμήματα του σωματείου εγκαταλείπουν το ξερό γήπεδο και οι προπονήσεις διεξάγονται στο γήπεδο της Χωράφας το οποίο διαθέτει πλαστικό τάπητα.
Το αντρικό τμήμα του Α.Ο. Ανθούπολης πρωταγωνιστεί φέτος στη Β' κατηγορία του πρωταθλήματος Ε.Π.Σ.Α. με στόχο την άνοδο στην Α' κατηγορία.

ΠΗΓΗ:
http://anthoupoli.com/ao/" onclick="window.open(this.href);return false;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Σάβ Σεπ 20, 2008 3:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

Α.Ο. ΚΟΛΩΝΟΣ 1947

Δημοσίευση από trelamenos »

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου ιδρύθηκε το 1947 και το 1967 μετονομάστηκε σε Αθλητικό Όμιλο Κολωνού.

Το 1983 απέκτησε ιδιόκτητα γραφεία επί της οδού Μαρωνείας 14-16 τα οποία αγοράστηκαν από τα χρήματα που έλαβε ο σύλλογος από την μεταγραγή του ποδοσφαιριστή Αλεξάκη Ελευθέριου στον Παναθηναϊκό Α.Ο. 1908. Ο σύλλογος επανειλημμένα έχει τροφοδοτήσει με ποδοσφαιριστές του μεγάλες ομάδες (Νικητάκης - Εθνικός Πειραιά, Αγγελόπουλος – Παναθηναϊκός Α.Ο., Αλεξάκης – Παναθηναϊκός Α.Ο., Γκαρώνης – Β’ Εθνική).

Ο συλλόγος το 1996 κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Γ’Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Αθηνών.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου αγωνίζεται σήμερα στην Γ’ κατηγορια της Ε.Π.Σ. Αθηνών
ΠΗΓΗ:www.colonosfc.gr
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Τρί Μάιος 13, 2008 4:01 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Το 1929 ιδρύεται ο Γ.Σ Ηρακλείου και ακολουθούν ο ΕΡΜΗΣ, ο Α.Ο.Π. Ηρακλείου, ο Αστέρας και ο Ηρακλής Ηρακλείου.


• Οι παραπάνω ομάδες αγωνίστηκαν στα Αθηναϊκά πρωταθλήματα και γνώρισαν αρκετές διακρίσεις. Κυρίως όμως λειτούργησαν σαν φυτώρια και έδωσαν τη δυνατότητα στη νεολαία να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο αναδεικνύοντας και προωθώντας το άθλημα σε τοπικό επίπεδο.


• Το 1996 μετά από μία ιδέα-πρωτοβουλία του συλλόγου ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και με αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και την έμπρακτη συναίνεση των Αθλητικών Παραγόντων επιτυγχάνεται η συγχώνευση των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης μας και δημιουργείται ένας σύλλογος με την επωνυμία ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.


• Η νεοσύστατη ομάδα στα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε στις Γ,Β και Α κατηγορίες Αθηνών και κατέκτησε τα αντίστοιχα πρωταθλήματα.


• Τα τελευταία χρόνια 2001-2005 η ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλείου αγωνίσθηκε με επιτυχία στο περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ΄ Εθνική)

ΠΗΓΗ:http://www.hraklio.gr/history.html
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΡΜΕΝΙΚΗ -Ένωση Αρμενίων Αθλητών

Δημοσίευση από trelamenos »

Η ιστορία της Αρμενικής (Χομενετμέν) ξεκίνησε το 1918 στην Κωνσταντινούπολη και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο μαζί με τους Αρμένιους που διωγμένοι από τα πάτρια εδάφη τους αναζητούσαν νέες πατρίδες.
Το Χομενετμέν είχε ως σκοπό την ηθική και φυσική εκπαίδευση των νέων της διασποράς.
Στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα ιδρύθηκε το 1924 με ποδοσφαιρική και προσκοπική δραστηριότητα. Παραρτήματα ιδρύθηκαν σε όλη την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Κοκκινιά, Ηράκλειο Κρήτης, Καρέα, Νέα Σμύρνη, Θεσσαλονίκη. Με το πέρασμα των χρόνων τα παραρτήματα ενώθηκαν στα τρία που υπάρχουν και σήμερα σε αυτά της Αθήνας- Νέας Σμύρνης , της Κοκκινιάς και της Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ:www.armeniki.gr
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Τρί Μάιος 13, 2008 4:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Α.Π.Σ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ιδρύθηκε το 1926 και αναγνωρίστηκε επίσημα το 1928.

Από το 1953 ήταν μέλος της Ε.Π.Σ.Α. έως το 2003 που ιδρύθηκε η Ε.Π.Σ. ΑΝ. Αττικής (Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α).

Από το 1979 έως το 1997 συμμετείχε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα (μετέπειτα Δ΄ Εθνική Κατηγορία).

Έχει συμμετάσχει σε τρεις τελικούς Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων τα έτη 1979, 1983 και το 1985 οπότε και το κατέκτησε.

Επίσης κατέκτησε το 1ο και το 2ο και το 3 ο Κύπελλο της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α τις ποδοσφαιρικές σαιζόν 2003-2004 και 2004-2005 και 2005-2006 αντίστοιχα.

Κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α την ποδοσφαιρική σαιζόν 2004 - 2005 πήρε το εισιτήριο για την Δ΄ Εθνική Κατηγορία, στην οποία σήμερα συμμετέχει στον 9ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας διεκδικώντας την άνοδο του στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Η μεγαλύτερη διάκριση στην Ιστορία του Α.Π.Σ. ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος της Ε.Π.Ο. την ποδοσφαιρική σαιζόν 2004 - 2005.
ΠΗΓΗ:
http://www.keraunos.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ ΑΟ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν στη Νέα Πεντέλη, ένα χωριό (τότε) προσφύγων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, αλλά και μαρμαράδων και λατόμων από τα Κυκλαδονήσια, έπεσε ο πρώτος σπόρος για τη δημιουργία ενός αθλητικού σωματείου. Πρωτομάστορες της προσπάθειας ήταν τέσσερις παλιοί αθλητές: ο Τάσος Ζαφειρόπουλος, ο Βασίλης Φραντζόγλου, ο Παύλος Παντελίδης και ο Μπάμπης Μαυρομμάτης, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Αθηνών. Οι συζητήσεις μεταξύ των τεσσάρων και των άλλων νέων της περιοχής απέδωσαν καρπούς και το 1963 ιδρύθηκε και επίσημα ο Νεοπεντελικός Αθλητικός Όμιλος, με μοναδικό τότε άθλημα το ποδόσφαιρο. Ήταν ντυμένος στα εθνικά μας γαλανόλευκα και είχε πρώτο σήμα του τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, όπως μαρτυρά η παλιά σημαία του συλλόγου που χάρη στον Σταύρο Παπαζαρκάδα βρέθηκε μέχρι και στις εξέδρες των γηπέδων της Αμερικής για το Μουντιάλ του 1994…

Ιδρυτικά μέλη του Νεοπεντελικού ήταν ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Σκανδάλης και οι Χρυσόστομος Αθανασιάδης, Γιάννης Βασιλειάδης, Δημήτρης, Μιχάλης και Σπύρος Γεωργιάδης, Νίκος Γρηγοριάδης, Δημήτρης Διαμαντούλης, Στράτος Εσκιτζής, Τάσος και Θανάσης Ζαφειρόπουλος, Άκης και Χρήστος Μαυρομμάτης, Γιώργος Μελισσαρίδης, Νίκος Μπετίνης, Τάκης Νούσης, Αλέκος Περγάλης, Σωτήρης Πρόκας, Γιάννης Σάμιος, Γιώργος Σκανδάλης, Βασίλης και Γιάννης Τζεβελέκας, Γιώργος και Νίκος Φέξης, Βασίλης Φραντζόγλου και Δημήτρης Χρονόπουλος.

Ο σύλλογος αγωνίσθηκε ως ανεξάρτητο σωματείο στα πέντε πρώτα χρόνια της «ζωής» του, επανδρωμένος αποκλειστικά από Πεντελιώτες ποδοσφαιριστές. Το 1968 έγινε μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (με αριθμό 1269) και φυσικά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και άρχισε να αγωνίζεται στα αθηναϊκά πρωταθλήματα.

Το 1981 ήταν μια χρονιά-σταθμός στην ιστορία του Νεοπεντελικού, που όχι μόνο «ξεκόλλησε» από την Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣΑ (αξέχαστα τα μπαράζ της ανόδου απέναντι σε Θύελλα Ραφήνας και Τριφυλλιακό), αλλά και αναδείχθηκε υπερπρωταθλητής της συγκεκριμένης κατηγορίας. Προπονητής της ομάδας τότε ήταν ο Σταύρος Κωνσταντινίδης και «αστέρια» ο Νίκος Γιωτόπουλος, οι αδελφοί Χαλκιά, ο Γιάννης Δέρβος, ο Γιώργος Περγάλης, ο Κώστας Βουσβούνης κ.α. Με τις εμφανίσεις του ο Νεοπεντελικός «υποχρεώνει» το μεγαλύτερο τότε αθλητικό περιοδικό, την «Ομάδα», να του αφιερώσει ολοσέλιδη παρουσίαση.

Μετά το 1981 υπήρξαν αρκετά «σκαμπανεβάσματα» ανάμεσα στη Γ’ και τη Β’ κατηγορία, όμως από το 1997 η ομάδα παραμένει σταθερά στις τάξεις τής Β’, ευελπιστώντας να βάλει τις βάσεις για ακόμα ψηλότερα. Αυτή τη στιγμή ο Νεοπεντελικός έχει στο δυναμικό του συνολικά 200 αθλητές στα πέντε τμήματα του ποδοσφαίρου (Ανδρών, Νέων, Παίδων, Παμπαίδων και Τζούνιορ).
ΠΗΓΗ:http://www.neopentelikos.gr
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν. ΛΙΟΣΙΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η νεότερη ιστορία των Νέων Λιοσίων του σημερινού Ιλίου είναι ταυτισμένη με την ιστορία του Ολυμπιακού Ν.Λιοσίων. Σε προηγούμενες εποχές που η πόλη μας δεν ήταν όπως η σημερινή ,ο Ολυμπιακός Ν.Λιοσίων την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1952 από μια παρέα συνδημοτών μας.
Πρώτος Πρόεδρος υπήρξε ο Ν.Σκαρπέλης και έκτοτε πέρασαν πολλοί Πρόεδροι με μεγάλη οικονομική συνεισφορά ,όπως ο Κώστας Λιόσης ,ο Βασίλης Λιόσης,ο Γιάννης Πελεκούδας, ο Θεοδώνης ,ο Οικονομόπουλος, ο Τσίγκος και οι πιο πρόσφατοι κ.κ. Β. Παπαδάκης ,ο Τ. Μαρσώνης ,ο Μανωλίτσης ,ο Β. Αλατάς ,ο Γ. Πολίτης ,ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και ο σημερινός πρόεδρος μας ο Ζαχαρίας Χατζής . ΄Ολοι εκτός της οικονομικής βοήθειας που προσέφεραν κατέθεσαν τη ψυχή τους και ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, γι ΄ αυτό ο σύλλογος άντεξε και αντέχει όλα αυτά τα χρόνια.
Μεγάλη δύναμη της ομάδας αποτελεί ο κόσμος της ,ο οποίος είναι πάντα κοντά και συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις.
Η δεκαετία 70-80 είναι η πιο λαμπρή στην ιστορία της ομάδας αφού αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική κατηγορία και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο.
Ιστορικοί έχουν μείνει οι αγώνες για το κύπελλο Ελλάδας με ομάδες ,όπως η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος ,ο Εθνικός ,ο Ηρακλής κ.α. Μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα της εποχής εκείνης πέρασαν από την ομάδα ,όπως ο Ν.Σιδέρης, ο Μ.Τούντας, ο Τ. Χατζηιωαννίδης, ο Σιαβάλας, ο Νικολαίδης, ο Γ.Γκαιτατζής. Με χρυσά γράμματα έχουν γραφτεί στο πάνθεον της ομάδας οι ποδοσφαιριστές Κορνηλάκης, Καραγιώργος, Κουντουργιώτης, Αλαφογιάννης, Μελέτης, Μπερτζελέτος, Αντζουλάτος, Παιπέτης, Σκαφίδας, Μασκαλέρης, Μπότης, Κωνσταντινίδης, Αραπίνης, Κωνσταντόπουλος.
Την εποχή εκείνη ανακυρήσεται επίτιμος πρόεδρος ο αείμνηστος Ν.Γουλανδρής ,προσωπικός φίλος του αείμνηστου παράγοντα της ομάδας Μηνά Νικολάτου, με πολύ πλούσια προσφορά στο σύλλογο.
Τελευταία χρονιά στη Β΄ Εθνική ήταν η περίοδος 80-81 . Από εκεί και μετά ο σύλλογος αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας με εξαίρεση την περίοδο 91-92 και 94-95 όπου αγωνίζεται στη Δ΄Εθνική . Τα τελευταία 12 χρόνια αποτελούν τα πέτρινα χρόνια του συλλόγου, με μόνιμη παρουσία στο τοπικό πρωτάθλημα.
Το 2006 αναλαμβάνει την ομάδα ο επιχειρηματίας Ζαχαρίας Χατζής, ένας φίλος και οπαδός της ομάδας από παλιά, ο οποίος υπόσχεται να την αναγεννήσει.
Από τη θέση του Προέδρου, μαζί με τους συνεργάτες του, οργανώνει, επενδύει μα πάνω απ΄όλα προσδίδει στην ομάδα οικονομική άνεση, κύρος και αξιοπιστία.
Ένα χρόνο μετά η αναγέννηση της ομάδας είναι γεγονός. Κατακτά το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας πανηγυρικά, και ανεβαίνει στο περιφερειακό προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον.
ΠΗΓΗ:http://olympiakosnl.gr/
http://olympiakosnl.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Σάβ Οκτ 10, 2009 4:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΑΘΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Πριν πατήσει "πόδι" ο χρόνος στη δεκαετία του 30, πίσω ακριβώς από το Α' Νεκροταφείο τα παιδιά της περιοχής, σε μια από τις πολλές αλάνες που υπήρχαν στη περιφέρεια του Παγκρατίου, παίζανε ποδόσφαιρο.

Τα παιδιά αυτά μαζί με κάποιους ανθρώπους της περιοχής που αγαπούσαν τον αθλητισμό και που μπόρεσαν να προσφέρουν σε οργανωτικό επίπεδο έφτιαξαν τα συνοικιακά Παγκρατιώτικα Σωματεία τα οποία έδιναν αγώνες σε γειτονικές περιοχές με αντίστοιχες ομάδες όπως ήταν η Δάφνη, ο Κένταυρος Γούβας, ο Εθνικός Καισαριανής, ο Αστέρας Καισαριανής, ο Μικρασιατικός, ο Απόλλων Καισαριανής.

Απ' αυτά τα Σωματεία που αποτελούσαν φυτώριο, ξεφύτρωσε η Αθλητική Ένωση Παγκρατίου με πρωτεργάτες τον γιατρό Γιώργο Γκόνο, τον Δημήτρη Κρικώνη, τον Μουρίκη και άλλους που τα ονόματά τους χάθηκαν στο χρόνο.

Η δημιουργία μιας ομάδας έστω και με υποτυπώδη οργάνωση οι οποία είχε και «παράγοντες» δεν άργησε να αποτελέσει πόλο έλξης για νέα παιδιά από τις γύρω γειτονιές οι οποίοι έσπευσαν να στελεχώσουν την Αθλητική Ένωση Παγκρατίου.

Δεν πέρασαν παρά μόλις 7 χρόνια απ’ αυτό το "φύτεμα" και το Παγκράτι ήταν πια αντίπαλος του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ του Απόλλωνα, του Αθηναϊκού, του Φωστήρα , του Γουδιού του Ατρόμητου και έπαιζε ρόλο πρωταγωνιστή στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας της Αθήνας.
Ινδάλματα της εποχής ο Κατσουρας, ο Μονος, ο Χορταριας, ο Πατικιδης, ο Καμαρινιωτης, ο Σαμιος, ο Κουκουμπετης, ο Καραγιωργας ,ο Γρηγοριάδης (μετέπειτα μεγάλη δόξα του Απόλλωνα Αθηνών) κ.α.

Έφτασαν τα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς. Τα παιδιά του Παγκρατίου με τους παράγοντες συνέχισαν να διατηρούν την ομάδα τους παρά τις κακουχίες τις στρατεύσεις την πείνα ,τους θανάτους. Πίσω από το Παναθηναϊκό Στάδιο στην σημερινή οδό Αρχιμήδους δημιουργείται τα πρώτα χρόνια του πολέμου η Ένωση Ελλήνων Αθλητών Η Ένωση αυτή παράλληλα με την ευθύνη διοργάνωσης πρωταθλήματος ποδοσφαίρου προσπαθεί να εξασφαλίσει και τροφή για τους αθλητές της.

Η Α.Ε.Π. παίρνει κανονικά μέρος στα πρωταθλήματα που διοργάνωνε η Ένωση Ελλήνων Αθλητών (και όχι η ΕΠΟ). Έτσι τα χρόνια κύλησαν και φθάνουμε στο 1948.

Το πέρασμα του χρόνου όμως επηρέασε και την ομάδα της Α.Ε.Π που χωρίς το σφρίγος, το παλμό και τον ενθουσιασμό της νιότης, χάνει την Α' Κατηγορία όχι όμως οριστικά. Δυο χρόνια μετά, στα 1950, ο Νεμπιδης, ο Σπαθουλας, ο Σαραντακης, ο Σαμπανης, ο Λαμπρος Παπαλοης έφτιαξαν το καινούργιο Παγκράτι. Και αυτό το Παγκράτι συνέχισε να εντυπωσιάζει. Κοντά τους βρέθηκαν στη πορεία ο Ηρακλης Παπαλοης, ο Xατζημανωλακης, o Τουρνας, ο Ηλιου, ο Μπεχρακης, ο Αντωνιαδης κ.α.

Ο ημιεπαγγελματισμός όμως που άρχισε να καταλαμβάνει το χώρο, πήρε από το Παγκράτι τα "σπλάχνα" του. Έτσι ο Νεμπιδης βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική Ομάδα, το ίδιο και ο Λάμπρος Παπαλόης με τον Σαραντακη, ο Σπαθουλας στον Εθνικό Πειραιά, ο Μπεxρακης και ο Αντωνιαδης στον Απόλλωνα.

Το Παγκράτι έγινε αιμοδότης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου: Τσατουχας, Αντωνοπουλος, Πολυχρονοπουλος, Τσιριμωκος, Αλαμανος, Αφοι Μπαρμπαλια, Τραμπαλης, Τσιρογιαννης.
ΠΗΓΗ:http://www.pagratiao.gr
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

Αθλητικός Όμιλος Περιστερίου

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Αθλητικός Όμιλος Περιστερίου προέρχεται από την συγχώνευση τριών ομάδων, την Θύελλα Περιστερίου, τον Εθνικό και τον Ταξιάρχη, που έγινε το 1967. Έκτοτε είναι επίσημα μέλος της ΕΠΟ-ΕΠΣΑ, μετέχοντας ανελλιπώς στα οικεία πρωταθλήματα.

Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Μετακόμισε το 2005 στο γήπεδο του Ηφαίστου, λόγω ανόδου της ομάδας του Ατρόμητου στην Α' Εθνική. Στόχος της ομάδας μας, είναι η κατασκευή δικού της γηπέδου, που ήδη έχει εγκριθεί, στην περιοχή Τσαλαβούτα, όπου βρίσκεται το προπονητήριό της.

Το 1982 στέφεται πρωταθλητής Β' Κατηγορίας και κυπελλούχος Ε.Π.Σ. Αθηνών και φτάνει έως τους 4 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Το 1992 αναδείχθηκε πρωταθλητής Αθήνας και μετέχει στο πρωτάθλημα Δ΄Έθνικής.
ΠΗΓΗ:http://www.aoperisteriou.gr/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Τετ Δεκ 08, 2010 9:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η ιστορία του συλλόγου "ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ" ξεκινάει από πολύ παλιά. Ιδρύεται το έτος 1927 από μια παρέα Γρεβενιωτών και αναγνωρίζεται επίσημα από το πρωτοδικείο τέλη του 1927 αρχές 1928. Το πρώτο συμβούλιο απαρτίζεται από τους : Πρόεδρο κ. Γκανέλα, ταμία κ. Κυπριτζή, γραμματέα κ. Κατσογιάννη, μέλη Μαργαρίτη Χρήστο, Φώλια Ιωάννη, Τσολάκη Μένιο και Μπιζιούρα Θωμά.

Αποκτά το πρώτο του γήπεδο με επιχορήγηση του υπουργού Β. Ελλάδος κ. Ιασωνίδη, καλεσμένος του τότε Δημάρχου Γρεβενών Περικλή Λαδά.
Μετά την κατασκευή ακολουθεί η συγκρότηση της ομάδας και ο πρώτος αγώνας δίνεται όχι στο γήπεδο του αλλά στη Σαμαρίνα σε ένα πρόχειρα κατασκευασμένο γήπεδο.Αυτή είναι και η πρώτη περίοδος της ιστορίας του η οποία και φτάνει μέχρι το 1950. Τα στοιχεία τα αντλούμε από μαρτυρίες αφού δεν έχει διασωθεί το καταστατικό και η δράση του συλλόγου .

Η δεύτερη περίοδος ξεκινάει από το 1950 και ολοκληρώνεται το 1973. Ονομασία του συλλόγου είναι η εξής:"Σύλλογος Νέων Γρεβενών ο Πυρσός" .
Αργότερα μετονομάζεται σε "Φιλοπροοδευτικός Αθλητικός Σύλλογος Γρεβενών
Ο ΠΥΡΣΟΣ", και αναπτύσσει πλούσια δράση σε όλους τους τομείς της αθλητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης . Αποτελεί τον πρώτο σύλλογο και μαζεύει γύρω του τα δύσκολα εκείνα χρόνια όλο τον κόσμο τόσο στα γήπεδα όσο και στην πλούσια εκπολιτιστική του και περιβαλλοντική του δράση. Σκοπός του είναι η διάπλαση των νέων σωματικά ηθικά ψυχικά και πνευματικά, και η ανάπτυξη αθλητικής ψυχολογικής και εξωραϊστικής κίνησης. Επιτυγχάνει τα παραπάνω με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου του στίβου του μπάσκετ του βόλεϊ αλλά και των λοιπών σπορ. Με την ίδρυση λέσχης και βιβλιοθήκης νέων με την δημιουργία μουσικού τμήματος και με την προστασία του πρασίνου . Συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και φτάνει στο αποκορύφωμα της δόξας του με την άνοδο του στην Β Εθνική κατηγορία στην οποία και συμμετέχει τις περιόδους 1971-72 και 1972-73.

Η τρίτη περίοδος αρχίζει μετά την πτώση από την Β΄ Εθνική και με την προσθήκη νέων τμημάτων, όπως ορειβατικού , ποδηλατικού , χιονοδρομικού, κολυμβητικού. Συμμετέχει στα τοπικά αλλά και στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία με απόλυτη επιτυχία. Σημειώνει την δεύτερη μεγάλη του επιτυχία αφού ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία την περίοδο 1986-87.
Το έτος 1989 συγχωνεύεται με την "Α.Σ. Αγράμπελη" και δημιουργείται ο "Αθλητικός Όμιλος Γρεβενά". Επί σειρά ετών αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της τέταρτης εθνικής κατηγορίας βγάζοντας πάρα πολλούς και αξιόλογους ποδοσφαιριστές .
Επανέρχεται με το αρχικό του όνομα "ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ" μετά την συγχώνευση του Α.Ο. ΓΡΕΒΕΝΑ με τον Π.Α.Ο. ΠΥΡΣΟΣ το 1996 .Σήμερα αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική κατηγορία.
ΠΗΓΗ:http://www.pyrsos-fc.gr/

Το χρώμα της φανέλας του ΠΥΡΣΟΥ
Φαίνεται πως είναι από όλους αποδεκτό ότι ο ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, στο βάθος της ιστορίας του και για μικρό χρονικό διάστημα, είχε ως χρώμα της φανέλας του το κιτρινόμαυρο.
Εκεί που υπάρχουν διαφωνίες είναι στο ακριβές χρονικό σημείο κατά το οποίο συνέβη αυτό. Κάποιοι λένε ότι συνέβη προπολεμικά και κάποιοι άλλοι αμέσως μετά τον πόλεμο. Δεδομένο πάντως φαίνεται να είναι ότι ο ΠΥΡΣΟΣ κάποτε είχε πράγματι χρησιμοποιήσει τα κιτρινόμαυρα. Το χρώμα με το οποίο πάντως έγινε γνωστός ο ΠΥΡΣΟΣ ανά το πανελλήνιο είναι το πράσινο, το πράσινο και το λευκό.
Με τα χρώματα αυτά είναι στην καρδιά όλων η ομάδα μας.


Ο ΠΥΡΣΟΣ της Β΄ Εθνικής στη χρυσή δεκαετία του ΄70 είχε ως χρώματα του το πράσινο και το λευκό. Το κόκκινο χρώμα πρωτοεμφανίστηκε ως χρώμα της φανέλας του ΠΥΡΣΟΥ στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και έκτοτε χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές. Ο ΠΥΡΣΟΣ της Γ΄ Εθνικής της σαιζόν 1986-1987 φορούσε κόκκινα. Κόκκινα φορούσε και την προηγούμενη χρονιά 1985-1986, που πέτυχε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Και τη σαιζόν 1984-1985 κόκκινα φορούσε η ομάδα μας και μάλλον είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η κόκκινη φανέλα.
Ο ΠΥΡΣΟΣ του Νίκου Μπαλοδήμου κατά τις σαιζόν 2005-2006 και 2006-2007 χρησιμοποιούσε ως χρώμα φανέλας πότε το πράσινο και πότε το κόκκινο.
Τη σαιζόν 2007-2008 ο ΠΥΡΣΟΣ του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξεκίνησε να παίζει με τα κόκκινα μέχρι και την 13η αγωνιστική, στην ήττα του ΠΥΡΣΟΥ μέσα στη Δεσκάτη με 4-2, κάνοντας συνολικά τρεις ήττες. Από τότε μέχρι το τέλος της σαιζόν φόρεσε τα πράσινα, εκτός από το παιχνίδι του δευτέρου γύρου με τη Δεσκάτη στα Γρεβενά και δεν έκανε καμία ήττα. Τη σαιζόν που μόλις διανύσαμε (2008-2009) έφυγε το κόκκινο από τη φανέλα του ΠΥΡΣΟΥ και έμεινε το πράσινο και κάποιο άλλο που αιφνιδίασε και προβλημάτισε, χρώμα αμφιλεγόμενο και περίεργο, που στην αρχή προκάλεσε δυσφορία και κάποιες μικρές αντιδράσεις μεταξύ των φιλάθλων. Το χρώμα αυτό λοιπόν της φανέλας, όπως προέκυψε και όπως έγινε αντιληπτό, είχε την ιδιότητα στο φως και στον ήλιο να κιτρινίζει περισσότερο και στη συννεφιά να πρασινίζει περισσότερο. Αυτό φαίνεται και στις φωτογραφίες των διαφορετικών αγωνιστικών με διαφορετικό φωτισμό ημέρας. Τώρα είτε πράσινο χρώμα ήταν που κιτρίνιζε, είτε κίτρινο ήταν που πρασίνιζε, εμένα δεν μου άρεσε.
Για μένα προσωπικά τα χρώματα στην φανέλα του ΠΥΡΣΟΥ, που με ικανοποιούν, είναι το πράσινο και το λευκό. Χρώμα με περισσότερες αποχρώσεις από το πράσινο δεν υπάρχει. Σε συνύπαρξη μάλιστα με το λευκό μπορούν να γίνουν πάμπολλοι συνδυασμοί για τη φανέλα του ΠΥΡΣΟΥ. Εν πάση περιπτώσει πάντως, όποιο και εάν το χρώμα της φανέλας της ομάδας μου, θέλω να είναι σταθερό και να μην παίζει από σαιζόν σε σαιζόν, ακόμα και μέσα στην ίδια χρονιά.

Στην αρχή της προπέρσινης χρονιάς βλέπαμε την ομάδα μας να αγωνίζεται με τα κόκκινα και τους φιλάθλους μας να έχουν πράσινα καπέλα, πράσινα μπλουζάκια, πράσινα κασκόλ και πράσινα πανό. Τι μπέρδεμα, τι ανακάτωμα ήταν αυτό; Αν δεν γνώριζε κάποιος τρίτος ουδέτερος, θα έλεγε ότι αυτοί οι φίλαθλοι πήγαν σε λάθος γήπεδο, γιατί ομάδα με πράσινα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχε. Ούτε τα διφορούμενα χρώματα μ΄ αρέσουν, που δεν μπορούν να καταλήξουν οι φίλαθλοι στο ποιο είναι το χρώμα της φανέλας. Κι ενώ το βλέπουν όλοι, άλλοι να λένε ότι είναι πράσινο και άλλοι ότι είναι κίτρινο. Είναι αναγκαιότητα νομίζω το χρώμα της φανέλας του ΠΥΡΣΟΥ να σταθεροποιηθεί και να μην παίζει μεταξύ κόκκινου, πράσινου και κίτρινου. Σκέφτεστε τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με πράσινα; Ή πως θα σας φαινόταν ο Παναθηναϊκός τη νέα σαιζόν να κατεβεί στους αγωνιστικούς χώρους με κόκκινη φανέλα; Δεν θα ήταν τουλάχιστον γελοίο;

Το χρώμα στη φανέλα των ομάδων είναι σημαντικότατο και για την ίδια την ομάδα και για τους οπαδούς της και για τους αντιπάλους της και για όλο τον κόσμο. Το σήμα και το χρώμα της φανέλας των ομάδων είναι σταθερό. Η απόχρωση μπορεί να αλλάζει, αλλά όχι και το χρώμα. Πάντα θεωρούσα την εμφάνιση πολύ σημαντική για την εικόνα που δίνει μία ομάδα. Η φανέλα κάθε ομάδας αποτελεί ένα ιδιαίτερο ‘‘φετίχ’’ για κάθε φανατικό οπαδό (με τους περισσότερους άλλωστε να φροντίζουν κάθε χρόνο να ανανεώνουν την αθλητική τους γκαρνταρόμπα).

Να δούμε όμως και τι λένε τα καταστατικά της ομάδας του ΠΥΡΣΟΥ για το χρώμα της φανέλας. Κατ΄ αρχήν τα καταστατικά της ομάδας του ΠΥΡΣΟΥ των ετών 1950, 1957, 1969 και 1973 δεν μνημονεύουν τα διακριτικά χρώματα της ομάδας. Για πρώτη φορά αναφέρονται τα χρώματα της ομάδας του ΠΥΡΣΟΥ στο καταστατικό της 7-11-1993, με το οποίο έγινε η μετονομασία της ομάδας του «Α.Ο. ΓΡΕΒΕΝΑ» σε «ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ -Ο ΠΥΡΣΟΣ-». Τα χρώματα αυτά λοιπόν, όπως αναφέρονται κατά σειρά στο καταστατικό είναι κόκκινο, πράσινο, λευκό και κίτρινο. Το πράσινο και το λευκό ήταν τα κατά παράδοση χρώματα του ΠΥΡΣΟΥ.Το κόκκινο είχε χρησιμοποιηθεί αρκετά κατά τη δεκαετία του 1980 κυρίως και το κίτρινο το κληρονόμησε η ομάδα από τον «Α.Ο. ΓΡΕΒΕΝΑ», που το είχε κληρονομήσει από την ομάδα της «ΑΓΡΑΜΠΕΛΗΣ», η οποία είχε ιδρυθεί το 1983. Ως παρένθεση να αναφέρουμε εδώ ότι η ομάδα του Α.Ο. ΓΡΕΒΕΝΑ ήταν ομάδα της πόλης μας, δημιουργήθηκε το 1989 μετά από συγχώνευση του ΠΥΡΣΟΥ και της ΑΓΡΑΜΠΕΛΗΣ, αλλά ούτε το όνομα του ΠΥΡΣΟΥ είχε, ούτε το έμβλημα του ΠΥΡΣΟΥ είχε, ούτε και τα χρώματα του ΠΥΡΣΟΥ είχε. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε περί ΠΥΡΣΟΥ για το διάστημα 1989-1993. Ήταν αναγκαιότητα το 1989 να γίνει η συγχώνευση των δύο ομάδων και καλώς έκαναν τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομάδων και προχώρησαν στη συγχώνευσή τους. Παρόλα αυτά η ομάδα που δημιούργησαν δεν άντεξε παρά μέχρι την 7-11-1993 και αυτό διότι δεν είχε κρατήσει τίποτε από τον ΠΥΡΣΟ (όνομα, έμβλημα, χρώμα).Στο από 24-1-2000 καταστατικό ως χρώματα της ομάδας μας αναφέρονται κατά σειρά το κόκκινο, το πράσινο και το λευκό.

Το κίτρινο χρώμα εγκαταλείφθηκε, γιατί δεν είχε έρεισμα και υποδομή να μείνει στη φανέλα του ΠΥΡΣΟΥ και γιατί ήταν και κακή κληρονομιά.
Στο από 31-7-2005 καταστατικό, με το οποίο έγινε η συγχώνευση του «ΠΥΡΣΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» και του «ΕΥΚΛΕΙΔΗ 2000», ως χρώματα του ΠΥΡΣΟΥ εξακολουθούν να αναφέρονται και πάλι το κόκκινο, το πράσινο και το λευκό.Δεν γνωρίζω ποια φέρονται ως χρώματα του ΠΥΡΣΟΥ στο τελευταίο καταστατικό, με το οποίο ο ΠΥΡΣΟΣ έγινε ΠΑΕ. Στις διάφορες όμως ιστοσελίδες ο ΠΥΡΣΟΣ φέρεται με χρώματα το πράσινο και το λευκό, τα δικά του ιστορικά, κλασικά χρώματα με τα οποία δοξάστηκε στο πανελλήνιο.

Συντάκτης κειμένου:Βασίλης Καραγιάννης
Αρθρο απο http://www.greveniotis.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
ΠΗΓΗ:
http://www.greveniotis.gr/index.php?opt ... &Itemid=53" onclick="window.open(this.href);return false;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Κυρ Ιούλ 19, 2009 4:05 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΦΙΛΑΘΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Στη διάρκεια της δεκαετίας τού 50 ο Μακεδονικός Κοζάνης δημιούργησε μιά πανίσχυρη ομάδα πού κυριάρχησε στο τοπικό πρωτάθλημα καί πού πρόσφερε αλησμόνητες χαρές στούς φιλάθλους της πόλης μας νικώντας πολλές σπουδαίες ομάδες της εποχής.
Στα τελευταία χρόνια της δεκαετίας τού 50 ο Μακεδονικός Κοζάνης παρέδωσε τα σκήπτρα στην άλλη ομάδα της πόλης μας τον Ολυμπιακό Κοζάνης πού έχασε δύο συνεχείς χρονιές (1961 καί 1962) την τελευταία μόλις στιγμή την άνοδο στην Α Εθνική καί πού έφθασε το 1961 καί 1962 μέχρι τα προημιτελικά τού Κυπέλλου Ελλάδας.
Το 1963 άρχισε η αγωνιστική πτώση καί τού Ολυμπιακού καί έτσι η ιδέα γιά συγχώνευση των δύο ομάδων της πόλης μας πού περνούσε κατά διαστήματα από τις σκέψεις των τοπικών ποδοσφαιρικών παραγόντων απέκτησε σε πολύ μικρό διάστημα πολλούς φίλους.
Η ιδέα της συγχώνευσης Μακεδονικού-Ολυμπιακού υλοποίηθηκε το καλοκαίρι τού 1964 καί η νέα ομάδα πήρε το όνομα «Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνης», ενώ δημιουργήθηκε καί φυτώριο με την ονομασία «Λασσάνης».
Το Φ.Σ. Κοζάνης εισήγαγε στο έμβλημα του το έτος ίδρυσης τού Μακεδονικού καί τού Ολυμπιακού (καί οι δύο ιδρύθηκαν το 1928).
Στα χρώματα πήρε το κόκκινο τού Ολυμπιακού (τα χρώματα τού οποίου ήταν τα κόκκινα-κίτρινα) καί το άσπρο τού Μακεδονικού (τα χρώματα τού οποίου ήταν τα μπλέ-άσπρα).

ΠΗΓΗ: Στέφανου Τρύφωνα τού 1983 «Η δεκαοχτάχρονη ιστορία τού Φ.Σ. Κοζάνης (1964-1982)&
http://www.fckozani.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Τετ Δεκ 08, 2010 9:38 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η ιστορία του ΑΟ Τρίκαλα μπορεί να έχει αφετηρία το έτος 1963, όταν από τον «Αχιλλέα» και την «Α.Ε.Τ» προήλθε η «υπερομάδα» όπως έσπευσαν τότε οι φίλαθλοι να ονομάσουν τον καρπό της συγχώνευσης, το άθλημα όμως του ποδοσφαίρου έχει βαθιές ρίζες που στην περιοχή της πόλης μας φτάνουν στις αρχές του 20ου αιώνα.
Η ίδρυση του «Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων» το 1896 καθώς και η οργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων Στίβου που έγιναν στην πόλη μας 7,8 και 9 Σεπτεμβρίου 1908 (όπου συμπεριλαμβάνονταν και αγώνες ποδοσφαίρου) κίνησε το ενδιαφέρον των Τρικαλινών για το άθλημα. Οι πρώτες δειλές κινήσεις όμως για συγκρότηση ομάδων άργησαν όμως να εμφανισθούν. Γύρο στο 1914-15 εμφανίσθηκαν νεαροί να κλωτσούν αυτοσχέδιες μπάλες στις αλάνες της πόλης, ενώ η πρώτη ποδοσφαιρική συνάντηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Θάρρος» στις 30 Μαΐου του 1920 και αναφέρεται σε αγώνα μεταξύ μαθητικών ομάδων Τρικάλων και Καρδίτσας.

Το 1922-23 εμφανίζονται οι πρώτες ομάδες σε συνοικίες των Τρικάλων όπως ο «Α.Σ Φοίβος», ενώ το 1923 από τα μέλη του «Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων» με επικεφαλής τον Αλέκο Πιτυρίγκα ιδρύεται ποδοσφαιρικό τμήμα το όνομα του οποίου είναι «Διάπλασις Νέων Τρικάλων». Πρόκειται για τον πρόγονο του «Αχιλλέα Τρικάλων», αφού το 1926 με τροποποίηση του καταστατικού του μετονομάζεται σε «Π.Ο.Τ. Αχιλλεύς».

Την ίδια δεκαετία η ποδοσφαιρική κίνηση επεκτείνεται σ’ ολόκληρο το Νομό Τρικάλων. Το 1929 ιδρύεται ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Καλαμπάκας «Τα Μετέωρα», το 1931 ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Παναθαμανικός», το 1932 ο «Άρης Αγίας Μονής», και λίγο αργότερα το 1935 στο Παλαιομονάστηρο ιδρύεται ο «Πιαλειακός Μπελετσίου».

Το 1937-38 οι ομάδες «Αχιλλεύς» και «Παναθαμανικός» συγχωνεύονται και η νέα ομάδα παίρνει το όνομα « Ποδοσφαιρικός Όμιλος Τρικάλων» (Π.Ο.Τ).
Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος όπως ήταν φυσικό έβαλε φρένο σ’ αυτές τις δραστηριότητες, παρόλο που και κατά τη διάρκεια της κατοχής οι Τρικαλινοί δεν έπαυσαν να κλωτσούν την μπάλα περισσότερο για να δώσουν διέξοδο στην πείνα και στα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετώπιζαν. Με την απελευθέρωση εμφανίζονται καινούργια σωματεία και πλαισιώνουν τα ήδη υπάρχοντα. Το 1944 μνημονεύονται αγώνες μεταξύ του «Εργατικού Αστέρα» και της ομάδας της «Ε.Π.Ο.Ν.» (ομάδες που στη διάρκεια του εμφυλίου φυσικά διαλύθηκαν), ενώ το 1947 ιδρύεται ο «Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Τρικάλων»(Π.Α.Ο.Τ) και ο «Ηρακλής» Τρικάλων Την ίδια περίοδο αρχίζουν οι εργασίες κατσκευής του Στρατιωτικού Σταδίου «Διαγόρας» στη θέση όπου σήμερα το Εθνικό Στάδιο Τρικάλων αποτελεί στολίδι για τον αθλητισμό της πόλης μας.

Το 1950 είναι η χρονιά της ιστορικής «Α.Ε Τρικάλων» που προήλθε από την συγχώνευση του «Π.Α.Ο.Τ» και του «Ηρακλής». Η Α.Ε.Τ μαζί με την Π.Ο.Τ. (που το 1951 μετονομάστηκε ξανά σε «ΑΟΤ Αχιλλεύς» ) θα αποτελέσουν τα μετοπινά χρόνια τις δύο κορυφαίες ομάδες της πόλης, οι Δε ποδοσφαιρικές συγκρούσεις τους για περισσότερο από μία δεκαετία θα είναι ομηρικές….

Το 1951 εξάλλου ιδρύονται δύο νέα σωματεία : Πρόκειται για τον «Διαγόρα Τρικάλων» καθώς και τον «Α.Σ. Τρίκκη». Λίγα χρόνια αργότερα ο «Διαγόρας» διαλύεται και οι παίκτες του προσχωρούν στην «Τρίκκη», ενώ ιδρύετε ένα ακόμη σωματείο στο νομό, ο «Ηρακλής Ζάρκου»

Η δεκαετία του ’50 είναι αυτή που τα ποδοσφαιρικά σωματεία των Τρικάλων οργανώνονται σωστά, αποκτούν πληθώρα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και για πρώτη φορά πραγματοποιούν επιτυχίες που ξεπερνούν τα όρια του νομού και της Θεσσαλίας.

Κορυφαία περίοδος ήταν το 1958-59 όταν ο «Αχιλλέας Τρικάλων» αφού αναδείχτηκε διαδοχικά πρωταθλητής στον Όμιλο Τρικάλων – Καρδίτσας και στον όμιλο Θεσσαλίας, μετέχει κατόπιν στον προκριματικό Βόρειο Όμιλο για την Α Εθνική έχοντας τα εξής αποτελέσματα:

Αχιλλεύς – Ασπίς Ξάνθης 2-2 και 2-3
Αχιλλεύς – Δόξα Δράμας 2-4 και 1-7 (ωχ...)
Αχιλλεύς – Μ. Αλέξανδρος Κατερίνης 1-3 και 1-2

Η δεκαετία του ’60 βρίσκει τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, τον «Αχιλλέα» και τον «Α.Ε.Τ.» να ανταγωνίζονται η μία την άλλη, να μετέχουν στους ομίλους της Θεσσαλίας ( κάτι αντίστοιχο με το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής), και η διάσπαση των δυνάμεων τους να μην τους επιτρέπει να γευθούν μία μεγάλη επιτυχία.
Ήδη στις στήλες του τοπικού τύπου αρχίζουν και εμφανίζονται επιστολές που θέτουν ανοιχτά το ζήτημα της συγχώνευσης των δύο σωματείων. Μάλιστα το 1961 γίνονται γενικές συνελεύσεις των Δ.Σ. τόσο του «Αχιλλέα» όσο και της «ΑΕΤ» με θέμα συζήτησης τη συγχώνευση, η οποία τότε ναυαγεί γιατί δεν υπήρξε συμφωνία στο όνομα της νέας ομάδας «Ασκληπιός» το οποίο είχε προταθεί!

Η περίοδος 1962-63 υπήρξε καταλυτική τόσο για την ισχυροποίηση των δύο ομάδων όσο και για την παγίωση της ιδέας της συγχώνευσης. Ήταν η χρονιά που διαμορφώθηκαν οριστικά οι όμιλοι της Β΄ Εθνικής και οι τρικαλινές ομάδες τοποθετήθηκαν στο 4ο.Το πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικότατο και κατά τη διάρκεια του πότε η ΑΕΤ πότε ο Αχιλλέας προέβαλαν ως φαβορί για την κατάκτηση του. Τελικά «έβγαλαν τα μάτια μεταξύ τους» επιτρέποντας στον Εδεσσαϊκό να το κατακτήσει….. Αξίζει να παραθέσουμε την τελική βαθμολογία των κορυφαίων θέσεων που ήταν:

1. Εδεσσαϊκός 65
2. ΑΕ Τρικάλων 64
3. Αχιλλεύς Τρικάλων 62
4. Ολυμπιακός Κοζάνης 62
5. Ολυμπιακός Βόλου 61

Την περίοδο αυτή τα αποτελέσματα των Τρικαλινών ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες ήταν: Αχιλλεύς-ΑΕΤ: 2-2 και ΑΕΤ - Αχιλλεύς: 0-2

Ήδη και ο πιο δύσπιστος παράγοντας ή φίλαθλος στα Τρίκαλα είχε διαπιστώσει ότι η μοναδική διέξοδος για να πάρει το τρικαλινό ποδόσφαιρο το δρόμο των επιτυχιών ήταν η συγχώνευση. Αλλά και ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων (των οποίων οι διαφορές τους άρχιζαν και τελείωναν μέσα στο γήπεδο) ήταν υπέρ της συγχώνευσης. Με πρωτοβουλία των δύο αρχηγών, του Χρ. Πουλιάνα του Αχιλλέα και του Ι. Κλαπανάρα της Α.Ε.Τ συγκεντρώθηκαν στο στέκι τους την «Κομπαρσίτα» όπου αποφάσισαν αμετάκλητα ότι μόνο αν υπάρξει συγχώνευση θα ξανασυμμετάσχουν στις ομάδες τους.

Στις 3 Ιουλίου 1963 τι Δ.Σ. της Α.Ε.Τ σε συνεδρίαση του αποφασίζει ότι δέχεται την συγχώνευση και μάλιστα με τους όρους που έθεσε ο Αχιλλέςς, ενώ την επόμενη μέρα (4 Ιουλίου 1963) η διοίκηση του Αχιλλέα εκδίδει ανάλογη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αποδέχεται και αυτός την συγχώνευση.

Ο δρόμος είχε ανοίξει. Στις 10 Ιουλίου 1963, ημερομηνία σταθμός για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο, πραγματοποιούνται παράλληλες γενικές συνελεύσεις των Δ.Σ του Αχιλλέα και της Α.Ε.Τ. στις οποίες αποφασίζονται:

- Στην συνέλευση του Αχιλλέα : Η αλλαγή του ονόματος σε «Αθλητικός Όμιλος Τρίκαλα», με χρώματα ερυθρό και κυανούν και στη σφραγίδα του νέου σωματίου να περιλαμβάνονται δύο κρίκοι ενωμένοι.
- Στη συνέλευση της Α.Ε.Τ.: Η αλλαγή του ονόματος σε «Αθλητικός Όμιλος Δήμητρα Τρικάλων», με χρώμα το πράσινο και έμβλημα ένα στάχυ.

Η αγγελία της δημιουργίας της υπερομάδας του Α.Ο. Τρίκαλα έγινε – όπως αναμενόταν - δεκτή με ενθουσιασμό από τους φιλάθλους της πόλης. Η ομάδα του Α.Ο. Τρίκαλα συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των ποδοσφαιριστών του Αχιλλέα και της Α.Ε.Τ. τους παίκτες που ήταν έτοιμοι για να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, ενώ στη Δήμητρα μετείχαν οι παίκτες μικρότερης ηλικίας αρκετοί από τους οποίους μεταγράφηκαν τα επόμενα χρόνια στον Α.Ο.Τ.
Το εγχείρημα της συγχώνευσης στα Τρίκαλα πέτυχε απόλυτα και αυτό για δύο κυρίως λόγους:
- Οι αντιθέσεις και ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραγόντων και παικτών του Αχιλλέα και της Α.Ε.Τ. δεν ήταν βαθύς και αξεπέραστος. Περιοριζόταν στο δυνατό αλλά και θεμιτό ανταγωνισμό και δεν είναι τυχαίο «έξω από το γήπεδο» τα περισσότερα στελέχη των δύο ομάδων ήταν φίλοι μεταξύ τους.
- Η συγχώνευση έγινε την πιο κατάλληλη εποχή όταν δηλαδή στο Τρικαλινό ποδόσφαιρο άρχισαν να αναδεικνύονται – και στις δύο ομάδες- παίκτες που στη συνέχεια άφησαν εποχή( Καλαντζής, Χαριτίδης, Κλαπανάρας, Πανταζής, Ζάχος, Κακαβίτσας, Κόκκαλης, Μακρής, Πουλιάκας κ.α.). Η συνένωση όλων των δυνάμεων δημιούργησε τις προϋπόθέσεις για ένα ισχυρότατο σύνολο, γι’ αυτό πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την συγχώνευση, ο Α.Ο. Τρίκαλα πανηγύριζε την άνοδο στην Α΄Εθνική.!
ΠΗΓΗ:http://www.sakafliades.gr
Απάντηση