Η ιστορία διάφορων ομάδων !

Βρείτε ή γράψτε την ιστορία κάποιας ελληνικής ή κυπριακής ομάδας.

Συντονιστής: mike

trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΜΟΥΣΙΚΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Πλήρης ονομασία: ΜουσικοΓυμναστικός Σύλλογος Τερπνής

Έδρα: Τερπνή Σερρών
Αρ.Μητρώου ΕΠΟ: 1160

Αρ.Μητρώου ΓΓΑ: ΜΒ 09

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Τερπνής δημιουργήθηκε το 1954, πρώτος αναγνωρισμένος σύλλογος της Τερπνής, και με την αίτηση της 11/1/1955 ζητήθηκε η αναγνώρισή της ως Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Τερπνής με την επωνυμία «Η ΑΣΠΙΣ». Με πρόεδρο το Λεονάρδο Πατρινό (Πρωτοδίκης) και το Σπυρίδωνα Ρούσκα και Ευστράτιου Κοντοφρύδη (Εισηγητής) συνεδρίασαν στις 27/1/1955, παρουσία του Εισαγγελεύοντος δικηγόρου Αθανασίου Βασιλειάδου και της γραμματέας Αναστασίας Χατζηανέστη και αποφασίστηκε η έγκριση του καταστατικού του συλλόγου με την υπ. αριθμ. 47/1955. Πληρεξούσιος δικηγόρος ο Αλέξανδρος Παπαθανασίου. Την αίτηση για την έγκριση υπέγραφαν οι παρακάτω Τερπνιώτες.

1) Οδυσσέας Ν. Καρούσης

2) Κων/νος Σ. Μπάγκαλας ή Γκουντής

3) Ιωάννης Β. Αγγελάκας

4) Χαραλάμπος Κ. Μόσχου

5) Κων/νος Ιωαν. Νούλης

«Σκοπός του σωματείου είναι η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων με την χρησιμοποίηση της γυμναστικής της αγωνιστικής και άλλων ασκήσεων , σε συνδυασμό με την εφαρμογή μορφωτικού προγράμματος στους αθλούμενους»

Πρώτη τροποποίηση έγινε με την υπ. Αριθ. 464/1965 και τελευταία με την υπ.Αριθ 247/2000.

Προπομπός της Ασπίδας ήταν η ομάδα του Κεραυνού (γειτονιά Τουλάκη) που δημιουργήθηκε το 1950 με πρωτεργάτη τον Τουλάκη Μιλτιάδη και γήπεδο «στ’ Παπά ταλώνια». Από τους πρώτους ποδοσφαιριστές οι: Τουλάκης Μιλτιάδης, Τουλάκης Στέργιος, Κουτσής Μιχάλης, Τσερβίστας Εύαγγελος, Τσερβίστας Στέργιος, Κόνσουλας Παναγιώτης, Νταντζής Άγγελος, Καναράκης Χρήστος. Από το 1951 και μετά ο Κεραυνός ξανοίχτηκε και στο υπόλοιπο χωριό και προστέθηκαν οι Παπίκας Σ. Νικόλαος, Μπαλτάς Ευάγγελος, Μητρούδης Θεοφάνης, Κοντός Θ. Κωνσταντίνος, Λιόλιας Διονύσιος, Διαμαντής Δ. Αθανάσιος, Βεζυρόπουλος Νικόλαος, Τερζάκης Β. Αθανάσιος, Βαρελάς Παύλος, Τζεβελέκης Αλέξανδρος, Σταματόπουλος Δ. Γεώργιος, Βαϊτσούδης Παναγιώτης, Τζεβελέκης Άγγελος. Όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές αργότερα με την δημιουργία της Ασπίδας αποτέλεσαν το βασικό κορμό της. Στην πορεία προστέθηκαν και οι Καναράκης Χρήστος, Ντακούλης Τάκης.

Το 1954 με ενέργειες των πρώτων ποδοσφαιριστών και με την βοήθεια του γραμματέα της κοινότητας Γκόλα Γεώργιου, την οικονομική υποστήριξη των μαγαζιών της Τερνπνής και με την συγχώνευση των ομάδων από τις γειτονιές, Κεραυνός, Φαέθων (γειτονιά Δούλη & Νούλη) με γήπεδο (στα Νουλάθκα), Μ. Αλέξανδρος με γήπεδο στο παλιό σχολειό δημιουργήθηκε η Ασπίδα. Ύστερα από συζητήσεις το όνομα που προτάθηκε ήταν «Αθλητική Ένωση Τερπνής» το οποίο όμως απορρίφθηκε από το πρωτοδικείο. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και επηρεαζόμενοι από την Ασπίδα Ξάνθης που μεσουρανούσε στο εθνικό πρωτάθλημα και κάποιου γνωστού παίχτη της Ξάνθης που υπηρετούσε στη Νιγρίτα στο σύνταγμα, αλλά και λόγω της πρότασης του Τερζάκη Β. Δημήτριου που είχε υπηρετήσει στη Ξάνθη, επικράτησε το όνομα « Η ΑΣΠΙΣ». Το χρώμα της φανέλας αποφασίστηκε να είναι το κιτρινόμαυρο του Άρη Θεσν/ίκης, σαν συμβιβασμό στην πρόταση να ονομαστεί Άρης (Τσερβίστας Ευάγ). Άλλη πρόταση ήταν Κεραυνός ( Τουλάκης Μιλτιάδης).

Το πρώτο γήπεδο της Ασπίδας στον αλωνότοπο (Λύκειο Τερπνής – Παλαίστρα), το 1959 μεταφέρθηκε στα Πεύκα (Χιλιόδενδρα) που με προσωπική εργασία του χωριανών και ιδιαίτερα της γειτονιάς έγινε γήπεδο (πρόεδρος κοινότητας Αγγελάκης Ιωάννης), και το 1970 στην σημερινή τοποθεσία (πρόεδρος κοινότητας Λιόλιας Αβραάμ). Ο αγωνιστικός χώρος ανακατασκευάστηκε με το πρόγραμμα «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004». Πρώτο φιλικό παιχνίδι της ομάδας εντός, με την ομάδα του Σοχού ανήμερα της επετείου της μάχης στα Πλατανούδια 17/02/1955. Παιχνίδια φιλικά έγιναν με Αγία Παρασκευή, Βαμβακούσα, Νιγρίτα, Ν. Ζίχνη, με το σύνταγμα στρατού, με το ορφανοτροφείο που υπήρχε στην Νιγρίτα (με παίχτη τον τέως γραμματέα της κοινότητας Μπακιρτζίδη Ευστάθιο), Σοχό και άλλα χωριά. Κάποια χρόνια γινόταν φιλικά και ανήμερα του πανηγυριού της Ζ. Πηγής. Γραφεία του συλλόγου στο οίκημα του Καρπούζη.(1958)

Πρώτος πρόεδρος της ομάδας ο Παπαθανασίου Αθανάσιος του Θωμά, μετέπειτα βουλευτής, με συμβούλους τους Μητρόπουλο Βασίλειο, Μπάγκαλα Δημήτριο (δάσκαλος), Νούλη Ιωαν. Κων/νο, Λιόλια Αβραάμ, Αγγελάκη Β. Ιωάννη, Μόσχου Χαράλαμπο. Σαν πρόεδρος στην υπ’ ίδρυση ομάδα αναφέρετε ο Νούλης Ιωαν. Κων/νος. Μετέπειτα πρόεδροι της Ασπίδας οι: Μπάγκαλας Δημήτριος (δάσκαλος), Νούλης Ιωαν. Κων/νος, Τούσιος Δημήτριος του Φωτίου, Μπάγκαλας Παναγιώτης, Κοντός Θ. Κων/νος, Εκλεκτός Ι. Κων/νος, Μαυρουδής Κ. Δημήτριος, Παπίκας Πασχ. Παναγιώτης, Ζαμπούνογλου Στράτος, Κουτσούρας Αναστάσιος (από το 1992 έως και σήμερα 2008 είναι αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Σερρών), Παπίκας Θεολ. Νίκος, Κασάπης Γεώργιος, Ζαρίμπας Κων/νος, Πανάς Γεώργιος, Ρήγας Στέργιος, Κασάπης Δ. Παναγιώτης, Γκουγκούδης Κ. Δημήτριος, Φουρλάκης Κ. Χρυσόστομος, Στεφανής Θ. Πέτρος, Νταής Γ. Αθανάσιος, Ματάνης Ευαγ. Παναγιώτης. Σαν πρώτος προπονητής αναφέρεται ο Κοκόλης από Σησαμιά(γυμναστής). Μετέπειτα προπονητές οι: Δοδώνης Γιάννης, Τσίγκαλος Γιώργος (γυμναστής), Κεσέογλου Δημήτρης, Ματθαιόπουλος Ορέστης(γυμναστής), Τσιάγκας, Χατζηχαριστός Γιώργος (Αντινομάρχης), Βαλταδώρος Κλεάνθης, Χονδρούδης, Πανταζής Γιώργος, Παπαμητούκας Γιώργος (γυμναστής), Σαλονικιός Σπύρος (γυμναστής), Καρακίζης Αντώνης, Αποστολόπουλος Τάσος και οι Τερπνιώτες Μακρής Βάϊος (γυμναστής), Παραλής Θεόδωρος (γυμναστής) , Κασάπης Δ. Παναγιώτης και Κοντός Γεωρ. Κώστας(ακαδημία-γυμναστής). Προπονητής της Ακαδημίας σήμερα ο Χαϊδευτός Ευαγ. Θεόδωρος. Σημερινός προπονητής της ομάδας Γάδος Νίκος (γυμναστής) παλαιός τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού.

Στις 12/01/1966 με Πρόεδρο τον Τούσιο Δημήτριο γίνεται αίτηση για να γίνει μέλος της Ε.Π.Σ Σερρών και από τότε συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Το 1973 επί προεδρίας Κοντού Θεοδ. Κων/νου ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία και το 1977 επί προεδρίας Παπίκα Θεολ. Νικόλαου η Ασπίδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία των μεγάλων του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, στην Α΄ ερασιτεχνική. Μοναδική φορά που παρέμεινε για τέσσερες συνεχόμενες σεζόν στη μεγάλη κατηγορία είναι από το 2005 έως το 2009 με πρόεδρους Νταή Γ. Αθανάσιο και Ματάνη Ευαγ. Παναγιώτη. Στις 6/6/2009 η Ασπίδα έπαιξε στο εθνικό στάδιο των Σερρών τελικό αγώνα για άνοδο στη Δ΄ εθνική με τον Μ. Αλέξανδρο Γεφυρουδίου. Πρόεδρος της ομάδας ο Ματάνης Παναγιώτης. Την καλύτερη εξέλιξη από τους ποδοσφαιριστές της Τερπνής μέχρι σήμερα είχε ο Παπαγεωργίου Γεωργ. Κώστας στην ομάδα του Πανσερραϊκού (1998/1999), παίκτης που ακόμα και σήμερα αγωνίζεται στην ομάδα μας. Σήμερα λειτουργεί τμήμα Ποδοσφαίρου και ακαδημία ποδοσφαίρου με πλήρες εξοπλισμένο γυμναστήριο που κατασκευάστηκε το 1981 με υπουργό αθλητισμού τον Αχιλλέα Καραμανλή. Με δήμαρχο το Βλαδίκα Νικόλαο, πρόεδρο κοινότητας το Μπάγκαλα Κων/νο και αντιδήμαρχο τον Αγγελάκη Οδ. Χρήστο, πρόεδρο δημοτικού σταδίου Νιγρίτας Σαλονικιό Σπύρο, έγινε πλήρη ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου του γυμναστηρίου (2006).

Με δήμαρχο τη Μήκα Αγγελική, πρόεδρο κοινότητας το Μπάγκαλα Στ. Δημήτριο, αντιδήμαρχο το Ψαρρά Λεωνίδα, πρόεδρο δημοτικού σταδίου Βαλταδόρο Κλεάνθη τοποθετήθηκαν προβολείς στο γήπεδο και κατασκευάστηκε κερκίδα με σιδεροκατασκευή (2009).

Το νέο Δ.Σ της Ασπίδας (2009/2011). Πρόεδρος : Τουλάκης Χρήστος του Παναγιώτη Αντιπρόεδρος Παπίκας Νικόλαος Θεοχάρη Γραμματέας: Νούλης Μιχαήλ του Θεοδώρου & Πηνελόπης Ταμίας : Ματάνης Παναγιώτης Ευαγγέλου Μέλος : Δάρατζης Μιχαήλ Γεωργίου Μέλος : Διαμαντής Ιωάννης Χρήστου Μέλος : Δεληγιάννης Κρυστάλης Σωτηρίου Μέλος: Μπουφίδης Ιωάννης Βάιου Μέλος: Τούσιος Αθανάσιος Ευαγγέλου Για την γενική συνέλευση της Ε.Π.Σ αντιπρόσωπος εκλέχτηκε ο πρόεδρος Τουλάκης Χρήστος με αναπληρωτή τον ταμία Ματάνη Παναγιώτη.

Τα στοιχεία συλλέχτηκαν από τον Τουλάκη Παν. Χρήστο και βασίζονται σε προσωπικές αφηγήσεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Τερπνή 05/06/2009

ΠΗΓΗ:
http://www.epss.gr/terpni.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://clubs.pathfinder.gr/aspisterpnis" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΤΤΑΛΟΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Α.Ο.Ν.Φ. Άτταλος ιδρύθηκε το 1968 με αρχική ονομασία Αγαμέμνωνας Πυρσός.
Μετονομάστηκε σε Α.Ο. Νέα Φιλαδέλεια το 1975 για να πάρει τελικώς την σημερινή του μορφή σε Αθλητικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας Άτταλος το έτος 1996.
Στόχος του Α.Ο.Ν.Φ. Άτταλου είναι η σταθεροποίηση στην Α' Κατηγορία Αθηνών και γιατί όχι η άνοδός του σε μεγαλύτερα σαλόνια.
Έδρα: Γήπεδο Κάτω Αχαρνών (πλαστικός τάπητας) Χωρητικότητα: 1000 θέσεις.
Σημερα συμμετεχει στην ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ στην Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-1ο ΟΜΙΛΟ.

Ιδρύθηκε ως Λένορμαν το 1919 - το 1968 έγινε Αγαμέμνων Πυρσός - μετονομασία σε ΑΟ Νέα Φιλαδέλφεια (1985) - μετονομασία το 1996.


ΠΗΓΗ:
http://www.aonfattalos.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.erasitexniko-podosfairo.gr/1 ... CF%82/team" onclick="window.open(this.href);return false;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Τετ Δεκ 08, 2010 9:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΟΞΑΣ ΑΡΤΑΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ήταν η εποχή που η περιοχή της ΓΟΥΡΝΑΣ άρχισε να δέχεται την εσωτερική μετανάστευση από τα ορεινά της ΑΡΤΑΣ. Φτωχογειτονιά, χωρίς υποδομή, με άρνηση του κατεστημένου για αναγνώριση, που κάθε εργαζόμενος προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει και να ζήσει την οικογένεια του. Μέσα στην μιζέρια της εποχής δεν υπήρχε χρόνος σκέψης για αθλητισμό και αναψυχή. Μόνη διέξοδος των παιδιών της εποχής οι αλάνες, που άφηνε το ποτάμι στη σημερινή θέση του γηπέδου, για να παίζουν μπάλα και να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι.

Δινόταν ομηρικές μάχες μεταξύ τους, για το γόητρο της γειτονιάς και μετά την μπάλα ξεκούραση στα ίσκια της όχθης του ποταμού.
Εκεί δεν θα διστάσουν να βαφτίσουν την ομάδα τους "Δ.Ο.Ξ.Α.", που σημαίνει "Διεθνή Οργάνωση Ξυπόλητης Αρίδας".
Πικρό χιούμορ συνδεδεμένο με την αγωνία αυτών των παιδιών για αναγνώριση επίσημα της ομάδος της γειτονιάς.

Ομως στην περιοχή της φτωχογειτονιάς δεν υπήρχε καιρός για τέτοιες ασχολίες. Πολλά παιδιά πηγαίνουν στα γύρω χωριά να παίζουν, η " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ '\ το μητροπολιτικό σωματείο της ΑΡΤΑΣ, δεν είναι και τόσο φιλόξενη, οι παράγοντες της εποχής δεν το βλέπουν σωστά.


Τα παιδιά μεγάλωσαν, μπήκαν στη ζωή και έτσι στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις δεν άργησαν να υλοποιήσουν το παιδικό τους όνειρο αναγνωρίζοντας την ομάδα τη σημερινή "ΔΟΞΑ" στις 15 Ιουνίου 1981. Πρωτεργάτες στην προσπάθεια για την ίδρυση και την αναγνώριση, τρεις παιδικοί φίλοι και ποδοσφαιριστές που γύρω τους κτίστηκε η πρώτη ομάδα: Φώτης Ρίζος -Δημήτριος Μπληγιάννος - Θεόφιλος Παπαποστόλης. Συζητήσεις επί συζητήσεων, βραδιές ολόκληρες στο πατάρι του Καφενείου του Θανάση Γιώτη "Η ΔΟΞΑ" προκειμένου να αποφασισθούν οι λεπτομέρειες για το όνομα και την αναγνώριση της ομάδος. Η προσπάθεια στηρίχθηκε στις προσφορές των ιδρυτικών μελών και των ανωνύμων φιλάθλων της περιοχής.

Στα 29 χρόνια της Ιστορίας της η "ΔΟΞΑ" μπορεί να μην έχει να παρουσιάσει πολλές κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων. Μια κατάκτηση πρωταθλήματος το 1987 - 88 χάνοντας την άνοδο στη Δ' ΕΘΝΙΚΗ στα μπαράζ από "ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ" και "ΘΕΣΠΡΩΤΟ" και δύο κατακτήσεις κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣ Άρτας το 1989 - 90 και 1992 - 93 χωρίς να προχωρήσει πιο πέρα στο θεσμό.

Ήταν όμως κάθε χρόνο πρωταγωνίστρια στα τοπικά πρωταθλήματα, με γερές βάσεις στα παιδικά τμήματα, με γνώμονα πάντα τον υγιή ανταγωνισμό, την αγάπη για την φανέλα, τα ιδανικά και τα όνειρα. Αυτά πρέπει να κρατηθούν ακριβή κληρονομιά από την σημερινή γενιά και τις επόμενες.

Η "ΔΟΞΑ" συνεχίζει και θα συνεχίσει στο μέλλον για την εκπλήρωση των ιδανικών της γενιάς του '81. Για μια "ΔΟΞΑ" ξακουστή που το όνομα της θα βρίσκεται πάντα σε περίοπτη θέση στα αθλητικά δρώμενα της ΑΡΤΑΣ.

ΠΗΓΗ:
http://www.doxaartas.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΜΟΥΣΙΚΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΣΠΙΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Τερπνής δημιουργήθηκε το 1954, πρώτος αναγνωρισμένος σύλλογος της Τερπνής, και με την αίτηση της 11/1/1955 ζητήθηκε η αναγνώρισή της ως Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Τερπνής με την επωνυμία « Η ΑΣΠΙΣ».
Με πρόεδρο το Λεονάρδο Πατρινό (Πρωτοδίκης) και το Σπυρίδωνα Ρούσκα και Ευστράτιου Κοντοφρύδη (Εισηγητής) συνεδρίασαν στις 27/1/1955 , παρουσία του Εισαγγελεύοντος δικηγόρου Αθανασίου Βασιλειάδου και της γραμματέας Αναστασίας Χατζηανέστη και αποφασίστηκε η έγκριση του καταστατικού του συλλόγου με την υπ. αριθμ. 47/1955.
Πληρεξούσιος δικηγόρος ο Αλέξανδρος Παπαθανασίου.
Την αίτηση για την έγκριση υπέγραφαν οι παρακάτω Τερπνιώτες.
1) Οδυσσέας Ν. Καρούσης.
2) Κων/νος Σ. Μπάγκαλας ή Γκουντής.
3) Ιωάννης Β. Αγγελάκας.
4) Χαράλαμπος Κ. Μόσχου.
5) Κων/νος Ιωαν. Νούλης.
«Σκοπός του σωματείου είναι η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων με την χρησιμοποίηση της γυμναστικής της αγωνιστικής και άλλων ασκήσεων , σε συνδυασμό με την εφαρμογή μορφωτικού προγράμματος στους αθλούμενους».
Πρώτη τροποποίηση έγινε με την υπ. Αριθ. 464/1965 και τελευταία με την υπ.Αριθ 247/2000.
Προπομπός της Ασπίδας ήταν η ομάδα του Κεραυνού (γειτονιά Τουλάκη) που δημιουργήθηκε το 1950 με πρωτεργάτη τον Τουλάκη Μιλτιάδη και γήπεδο «στ’ Παπά ταλώνια». Από τους πρώτους ποδοσφαιριστές οι: Τουλάκης Μιλτιάδης, Τουλάκης Στέργιος, Κουτσής Μιχάλης, Τσερβίστας Ευάγγελος, Τσερβίστας Στέργιος, Κόνσουλας Παναγιώτης, Νταντζής Άγγελος, Καναράκης Χρήστος. Από το 1951 και μετά ο Κεραυνός ξανοίχτηκε και στο υπόλοιπο χωριό και προστέθηκαν οι Παπίκας Σ. Νικόλαος, Μπαλτάς Ευάγγελος, Μητρούδης Θεοφάνης, Κοντός Θ. Κωνσταντίνος, Λιόλιας Διονύσιος, Διαμαντής Δ. Αθανάσιος, Βεζυρόπουλος Νικόλαος, Τερζάκης Β. Αθανάσιος, Βαρελάς Παύλος, Τζεβελέκης Αλέξανδρος, Σταματόπουλος Δ. Γεώργιος, Βαϊτσούδης Παναγιώτης, Τζεβελέκης Άγγελος. Όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές αργότερα με την δημιουργία της Ασπίδας αποτέλεσαν το βασικό κορμό της. Στην πορεία προστέθηκαν και οι Καναράκης Χρήστος, Ντακούλης Τάκης.
Το 1954 με ενέργειες των πρώτων ποδοσφαιριστών και με την βοήθεια του γραμματέα της κοινότητας Γκόλα Γεώργιου, την οικονομική υποστήριξη των μαγαζιών της Τερπνής και με την συγχώνευση των ομάδων από τις γειτονιές, Κεραυνός, Φαέθων (γειτονιά Δούλη & Νούλη) με γήπεδο (στα Νουλάθκα), Μ. Αλέξανδρος με γήπεδο στο παλιό σχολειό δημιουργήθηκε η Ασπίδα.
Ύστερα από συζητήσεις το όνομα που προτάθηκε ήταν « Αθλητική Ένωση Τερπνής» το οποίο όμως απορρίφθηκε από το πρωτοδικείο. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και επηρεαζόμενοι από την Ασπίδα Ξάνθης που μεσουρανούσε στο εθνικό πρωτάθλημα και κάποιου γνωστού παίχτη της Ξάνθης που υπηρετούσε στη Νιγρίτα στο σύνταγμα, αλλά και λόγω της πρότασης του Τερζάκη Β. Δημήτριου που είχε υπηρετήσει στη Ξάνθη, επικράτησε το όνομα « Η ΑΣΠΙΣ». Το χρώμα της φανέλας αποφασίστηκε να είναι το κιτρινόμαυρο του Άρη Θεσν/ίκης, σαν συμβιβασμό στην πρόταση να ονομαστεί Άρης (Τσερβίστας Ευάγ). Άλλη πρόταση ήταν Κεραυνός ( Τουλάκης Μιλτιάδης).
Το πρώτο γήπεδο της Ασπίδας στον αλωνότοπο (Λύκειο Τερπνής – Παλαίστρα), το 1959 μεταφέρθηκε στα Πεύκα (Χιλιόδενδρα) που με προσωπική εργασία του χωριανών και ιδιαίτερα της γειτονιάς έγινε γήπεδο (πρόεδρος κοινότητας Αγγελάκης Ιωάννης), και το 1970 στην σημερινή τοποθεσία (πρόεδρος κοινότητας Λιόλιας Αβραάμ). Ο αγωνιστικός χώρος ανακατασκευάστηκε με το πρόγραμμα «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004».
Πρώτο φιλικό παιχνίδι της ομάδας εντός, με την ομάδα του Σοχού ανήμερα της επετείου της μάχης στα Πλατανούδια 17/02/1955. Παιχνίδια φιλικά έγιναν με Αγία Παρασκευή, Βαμβακούσα, Νιγρίτα, Ν. Ζίχνη, με το σύνταγμα στρατού, με το ορφανοτροφείο που υπήρχε στην Νιγρίτα (με παίχτη τον τέως γραμματέα της κοινότητας Μπακιρτζίδη Ευστάθιο), Σοχό και άλλα χωριά. Κάποια χρόνια γινόταν φιλικά και ανήμερα του πανηγυριού της Ζ. Πηγής.
Γραφεία του συλλόγου στο οίκημα του Καρπούζη.(1958)
Πρώτος πρόεδρος της ομάδας ο Παπαθανασίου Αθανάσιος του Θωμά, μετέπειτα βουλευτής, με συμβούλους τους Μητρόπουλο Βασίλειο, Μπάγκαλα Δημήτριο (δάσκαλος), Νούλη Ιωαν. Κων/νο, Λιόλια Αβραάμ, Αγγελάκη Β. Ιωάννη, Μόσχου Χαράλαμπο.
Σαν πρόεδρος στην υπ’ ίδρυση ομάδα αναφέρετε ο Νούλης Ιωαν. Κων/νος.
Μετέπειτα πρόεδροι της Ασπίδας οι: Μπάγκαλας Δημήτριος (δάσκαλος), Νούλης Ιωαν. Κων/νος, Τούσιος Δημήτριος του Φωτίου, Μπάγκαλας Παναγιώτης, Κοντός Θ. Κων/νος, Εκλεκτός Ι. Κων/νος, Μαυρουδής Κ. Δημήτριος, Παπίκας Πασχ. Παναγιώτης, Ζαμπούνογλου Στράτος, Κουτσούρας Αναστάσιος (από το 1992 έως και σήμερα 2008 είναι αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Σερρών), Παπίκας Θεολ. Νίκος, Κασάπης Γεώργιος, Ζαρίμπας Κων/νος, Πανάς Γεώργιος, Ρήγας Στέργιος, Κασάπης Δ. Παναγιώτης, Γκουγκούδης Κ. Δημήτριος, Φουρλάκης Κ. Χρυσόστομος, Στεφανής Θ. Πέτρος, Νταής Γ. Αθανάσιος, Ματάνης Ευαγ. Παναγιώτης, Τουλάκης Παν. Χρήστος.
Σαν πρώτος προπονητής αναφέρεται ο Κοκόλης από Σησαμιά(γυμναστής). Μετέπειτα προπονητές οι: Δοδώνης Γιάννης, Τσίγκαλος Γιώργος (γυμναστής), Κεσέογλου Δημήτρης, Ματθαιόπουλος Ορέστης(γυμναστής), Τσιάγκας, Χατζηχαριστός Γιώργος (Αντινομάρχης), Βαλταδώρος Κλεάνθης, Χονδρούδης, Πανταζής Γιώργος, Παπαμητούκας Γιώργος (γυμναστής), Σαλονικιός Σπύρος (γυμναστής), Καρακίζης Αντώνης, Αποστολόπουλος Τάσος, Γάδος Νίκος(γυμναστής) και οι Τερπνιώτες Μακρής Βάϊος (γυμναστής), Παραλής Θεόδωρος (γυμναστής) , Κασάπης Δ. Παναγιώτης,) Κοντός Γεωρ. Κώστας(ακαδημία - γυμναστής) και ο Χαϊδευτός Ευαγ. Θεόδωρος(ακαδημία). Προπονητής της Ακαδημίας σήμερα Αγγελάκης Δ. Νίκος(γυμναστής). Σημερινός προπονητής της ομάδας ο Κιουτσεκτσίδης Στράτος (γυμναστής).
Στις 12/01/1966 με Πρόεδρο τον Τούσιο Δημήτριο γίνεται αίτηση για να γίνει μέλος της Ε.Π.Σ Σερρών και από τότε συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.
Το 1973 επί προεδρίας Κοντού Θεοδ. Κων/νου ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία και το 1977 επί προεδρίας Παπίκα Θεολ. Νικόλαου η Ασπίδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία των μεγάλων του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, στην Α΄ ερασιτεχνική. Μοναδική φορά που παρέμεινε για πέντε συνεχόμενες σεζόν στη μεγάλη κατηγορία είναι από το 2005 έως το 2010 με πρόεδρους Στεφανή Θ. Πέτρο, Νταή Γ. Αθανάσιο , Ματάνη Ευαγ. Παναγιώτη και Τουλάκη Παν. Χρήστο. Με πρόεδρο το Ματάνη Παναγιώτη στις 6/6/2009 η Ασπίδα έπαιξε στο εθνικό στάδιο των Σερρών τελικό αγώνα για άνοδο στη Δ΄ εθνική με τον Μ. Αλέξανδρο Γεφυρουδίου όπου και έχασε με 4-0.
Την καλύτερη εξέλιξη από τους ποδοσφαιριστές της Τερπνής μέχρι σήμερα είχε ο Παπαγεωργίου Γεωργ. Κώστας στην ομάδα του Πανσεραϊκού (1998/1999), παίκτης που μέχρι την σεζόν 2008-09 αγωνιζόταν στην ομάδα μας.
Σήμερα λειτουργεί τμήμα Ποδοσφαίρου και ακαδημία ποδοσφαίρου με πλήρες εξοπλισμένο γυμναστήριο που κατασκευάστηκε το 1981 με υπουργό αθλητισμού τον Αχιλλέα Καραμανλή.
Με δήμαρχο το Βλαδίκα Νικόλαο, πρόεδρο κοινότητας το Μπάγκαλα Κων/νο και αντιδήμαρχο τον Αγγελάκη Οδ. Χρήστο, πρόεδρο δημοτικού σταδίου Νιγρίτας Σαλονικιό Σπύρο, έγινε πλήρη ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου του γυμναστηρίου (2006). Με δήμαρχο τη Μήκα Αγγελική, πρόεδρο κοινότητας το Μπάγκαλα Στ. Δημήτριο, αντιδήμαρχο το Ψαρρά Λεωνίδα, πρόεδρο δημοτικού σταδίου Βαλταδόρο Κλεάνθη τοποθετήθηκαν προβολείς στο γήπεδο και κατασκευάστηκε κερκίδα με σιδεροκατασκευή (2009).
Μέγας χορηγός της ομάδας ο βιομήχανος κ. Αναστασιάδης Δημήτριος (FIBRAN A.E).
Σημερινό Δ.Σ.
Πρόεδρος: Τουλάκης Παν. Χρήστος.
Αντιπρόεδρος: Παπίκας Θεοχ. Νικόλαος.
Γ. Γραμματέας: Νούλης Θεοδ. & Πηνελ. Μιχαήλ.
Ταμίας: Ματάνης Ευαγ. Παναγιώτης.
Μέλος: Δάρατζης Γεωρ. Μιχαήλ..
Μέλος: Δεληγιάννης Θεόφ. Κρυστάλλης
Μέλος: Διαμαντής Χρ. Ιωάννης.
Μέλος: Μπουφίδης Βάϊου Ιωάννης.
Μέλος: Τούσιος Ευαγ. Σάκης.

Τα στοιχεία συλλέχτηκαν από τον Τουλάκη Παν. Χρήστο και βασίζονται σε προσωπικές αφηγήσεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ:
http://www.aspisterpnis.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η ακαδημία ποδοσφαίρου "ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ" Πτολεμαϊδας ιδρύθηκε το έτος 2000 από τους Δημήτρη και Διονύση Κωνσταντίνου παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και έχει έδρα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 3ο χλμ. Πτολ/δας-Φλώρινας.

Σήμερα μετά από [10] χρόνια ζωής η ακαδημία έχει κάνει σημαντικά βήματα. Συγκεκριμένα διαθέτει γήπεδο με φυσικό χόρτο διαστάσεων 11Χ11 και φωτισμό, αποδυτήρια για δύο ομάδες και διαιτητές. Άλλα δύο βοηθητικά γήπεδα με συνθετικό τάπητα 4ης γενιάς για προπονήσεις ένα 6Χ6 και ένα 8Χ8 με αποδυτήρια.

Σήμερα σε όλα τα τμήματα της Ακαδημίας αθλούνται 180 παιδιά.

Η ανδρική ομάδα απαρτίζεται από παιδιά γεν. 1991-95, φέτος παίζει στη Β' κατηγ. ΕΠΣ Κοζάνης για 4η συνεχή χρονιά.

Ακόμη ο δεύτερος Σύλλογος της Ακαδημίας με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟΣ παίρνει μέρος στη Γ' Ερασ. κατηγορία ΕΠΣ Κοζάνης με παιδιά γεν. το 1994-95.

Ακόμη υπάρχουν τα τμήματα:

Προπαιδικό Α' γεν. 1996-97 Προπαιδικό Β' γεν. 1996-97.

Τζούνιορ Α' και Β' γεν. 1998 Τζούνιορ Γ' γεν. 1999.

Μίνι Α' γεν. 2000 Μίνι Β' γεν. 2001.

Προμίνι Α' γεν. 2002 Προμίνι Β' γεν. 2003.

Την ευθύνη για την προπόνηση των αθλητών έχουν [6] προπονητές:

1) Τσαγκαλίδης Κων/νος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, κάτοχος πτυχίου UEFA B'.

2) Τούνας Αριστοτέλης, Γυμναστής.

3) Αρβανίτης Άνθιμος, Γυμναστής.

4) Τσιλφίδης Χρήστος, γυμναστής και κάτοχος πτυχίου UEFA B'.

5) Βασιλός Βασίλειος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

6) Ελευθεριάδης Νίκος προπονητής τερματοφυλάκων, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

7) Σάκος Γεώργιος, Γυμναστής.


ΠΗΓΗ:
http://www.atromitos-ptol.com" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Μετά το τέλος του πολέμου στις γειτονιές της Αθήνας άρχισαν σιγά-σιγά να σχηματίζονται αθλητικοί ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι . Στην Ηλιούπολη ανεξάρτητοι Σύλλογοι ήταν ο ΠΑΟ Ηλιούπολης, η Φλόγα, ο Διγενής κ.α.

Ο ΠΑΟ Ηλιούπολης και η Φλόγα ομάδες ο μεν πρώτος από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας και ο άλλος από το Νησάκι, περιοχές οι οποίες με την αύξηση του πληθυσμού της πόλης είχαν ενωθεί, μετά από συζητήσεις των παραγόντων τους, αποφάσισαν το 1967 να συγχωνευθούν και να ονομασθεί ο νέος Σύλλογος «Γ.Σ. Ηλιούπολις» με πρώτο Πρόεδρο τον Κ. Πουλιάδη.

Τα χρώματα της ομάδας ήταν το μπλέ από τον ΠΑΟ Ηλιούπολις και το κόκκινο από την Φλόγα.
Σημερα συμμετεχει στο Πρωταθλημα της Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

ΠΗΓΗ:
http://www.ilioupolis-ac.gr/index.php?o ... 26&lang=el" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΛΗΛΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

19 Αυγούστου 1957.Η μέρα που αποφασίστηκε η ίδρυση της ομάδας που έγινε θρύλος του Ευβοικού ποδοσφαίρου.Μία ομάδα ικανή να συνδυάζει την ευγενή άμιλλα,το ήθος και να αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των ανθρώπων που κατοικούσαν στο Βασιλικό.

Κάποια απο τα ιδρυτικά μέλη πρότειναν το όνομα ''ΛΗΛΑΣ'' απο το ομώνυμο ποτάμι που διέσχιζε τον τόπο τους. Η ονομασία τελικά ολοκληρώθηκε υπο τον τίτλο ''Αθλητικός Ομιλος Φιλάθλων Βασιλικού ΛΗΛΑΣ''.Κυανό και λευκό ορίστικαν τα χρώματα της νέας ομάδας και σήμα της ένα δρομέα που φέρει ανα χείρας την ολυμπιακή δάδα.

Τα ιδρυτικά μέλη του ΛΗΛΑ ήταν οι :Αναστάσιος Παπαφράγκας,Ιωάννης Αγγελής,Γεώργιος Καραπιπέρης,Ζήσης Σουμπάκας,Δημήτριος Πολυτήρας,Κωνσταντίνος Ρωμανός,Ευάγγελος Γεροντίτης,Ευάγγελος Χαλιώτης,Αντώνιος Σκυριανός,Σωτήριος Αρτσίτας,Γεώργιος Σπυρ. Καραπιπέρης,Αναστάσιος Δημ. Παπαφράγκας,Κωνσταντίνος Αγγελής,Σπυρίδων Καραπιπέρης,Αναστάσιος Πάττας,Σταμάτιος Κούκουζας,Αθανάσιος Γκάβαλης,Βασίλειος Γκάβαλης,Γεώργιος Τζαβάρας και Κωνσταντίνος Οικονόμου.
ΕΔΡΑ:Δημοτικο Γηπεδο Βασιλικου Ευβοιας
Χρωματα:Κυανο-Λευκο
Σήμερα συμμετεχει στην Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
ΠΗΓΗ:
http://lilasvasilikou.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΥΕΛΛΑ ΡΟΔΩΝΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η ομάδα του Α. Σ. "ΘΥΕΛΛΑ" ΡΟΔΩΝΙΑΣ ιδρύθηκε το έτος 1972 και συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα από την ποδ/κή περίοδο 1972-73.
Την πρώτη της άνοδο στη Β΄τοπική ερασιτεχνική κατηγορία την κερδίζει ύστερα από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας, για εκείνα τα χρόνια . Εδώ να θυμίσω ότι τη χρονιά 1981 έφτασε ένα βήμα πριν την άνοδό της στη Β΄ κατηγορία, αλλά την έχασε παίζοντας το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της ΝΙΚΗΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, η οποία από τη χρονιά εκείνη και ύστερα κάνει μια αξιοθαύμαστη ομάδα.
.Έτσι την περίοδο 1991-92 έρχεται η πολυπόθητη άνοδος για το σωματείο μας, που όμως την επόμενη χρονιά υποβιβάζεται και πάλι στη Γ΄κατηγορία.
Την περίοδο 1994-95 ανεβαίνει και πάλι στη Β΄κατηγορία, αλλά και πάλι δεν μπορεί να κρατηθεί και την επόμενη ποδ/κή περίοδο επιστρέφει στη Γ΄τοπική κατηγορία. Και φτάνουμε την περίοδο 2003-04, όπου η ομάδα ανασυντάσσεται και κερδίζει την πρώτη θέση μαζί με την ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΥΡΦΑΚΑΣ, και ανέρχεται στη Β΄κατηγορία για 3η φορά στην ιστορία του Αθλητικού μας Συλλόγου.
Η ημερομηνία ορόσημο για τη «ΘΥΕΛΛΑ» είναι η 6-4-2008, αφού την περίοδο 2007-08, η ομάδα κάνει την υπέρβαση και γίνεται πρωταθλήτρια της Β΄κατηγορίας και ανέρχεται για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της στο φθιωτικό ποδόσφαιρο στη Α΄τοπική κατηγορία, με το σπαθί της, αφού σπάει όλα τα κοντέρ.Σε σύνολο 20 αγώνων σημείωσε 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στην έδρα της έκανε 9 νίκες και παρεχώρησε 1 ισοπαλία(αήττητη έδρα.) Ήταν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα το οποίο κρίθηκε μόλις την τελευταία αγων/κή του πρωταθλήματος. Η ομάδα της «ΘΥΕΛΛΑΣ» κατέκτησε την 1η θέση συγκεντρώνοντας 49 βαθμούς και ακολούθησαν η Σπερχειάδα2005 με 48, το Αμούρι με 47. Να σημειώσω εδώ πως στο καινούριο πρωτάθλημα με απόφαση της ΕΠΣΦ ανέβηκαν κατηγορία όλες οι ομάδες της Β΄. Τη δόξα του πρωταθλητή όμως την πήρε η ομάδα της «ΘΥΕΛΛΑΣ» ΡΟΔΩΝΙΑΣ και το κύπελλο της πρωταθλήτριας κοσμεί τα γραφεία του Σωματείου, δίπλα στα υπόλοιπα τρόπαια.

Την ποδ/κή περίοδο που διανύουμε φέτος 2009-10, η ομάδα μας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α΄τοπικής κατηγορίας Φθιώτιδας.


ΠΗΓΗ:
http://thyellarodonias.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Α.Ο. ΓΙΟΥΧΤΑΣ ιδρύθηκε το 1957 και το 2007 συμπλήρωσε 50 χρόνια ενεργής παρουσίας στα αθλητικά-πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Το σωματείο στηρίζεται από 500 μέλη και τυγχάνει της ευρύτερης αποδοχής της κοινωνίας των Αρχανών. Ο λόγος είναι ότι απασχολεί τη νεολαία της κωμόπολης μας στα τμήματα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και Βόλεϊ.
Η ομάδα ποδοσφαίρου αγωνίζεται επί τρία συναπτά έτη στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας στο οποίο πέρσι τερμάτισε στην τιμητική τέταρτη θέση ενώ παράλληλα κατέκτησε επάξια και το κύπελλο της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου. Η παρουσία της, η συμπεριφορά των μελών της διοίκησης της και των φιλάθλων της έγιναν αντικείμενο θετικότατων σχολίων από ολόκληρη την Κρήτη και η επιθυμία για περαιτέρω άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι δεδομένη.
Αυτή η άνοδος έχει οδηγήσει τα παιδιά της περιοχής να αθλούνται ολοένα και περισσότερα με αποτέλεσμα οι ακαδημίες ποδοσφαίρου να απαριθμούν περισσότερα από 250 μέλη, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την μετέπειτα πορεία της ομάδας.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
“Από το 1952 οι νέοι των Αρχανών ασχολούνται με το ποδόσφαιρο κι έχουν στο ενεργητικό τους νίκες κι επιτυχίες με πολλές δυσκολίες στα πρώτα χρόνια (χωρίς στολές, χωρίς αθλητικά υποδήματα, αρκετοί έπαιζαν ξυπόλυτοι). Πρώτο τους γήπεδο οι δρόμοι και τα σοκάκια των Αρχανών. Δεύτερο γήπεδο τα χωράφια και τ’ αλώνια. Τρίτο γήπεδο, ένα χωράφι με κατωφέρεια κοντά στο κοιμητήριο των Αρχανών. Κι από μπάλες; Πρώτη μπάλα μια κάλτσα γεμισμένη με κουρέλια. Αναψυκτικό τους; Το δροσερό αρχανιώτικο νερό. Κι από διαθέσιμο χρόνο; Εξαντλημένοι μετά από το μόχθο της καλλιέργειας των αγρών τους και τη βαρειά δουλειά από το σκαπέτι, πήγαιναν για να προπονηθούν και να παίξουν ποδόσφαιρο. Στόχος τους; η εξύψωση της γενέτειράς τους για να ακούγεται πέρα από τα φυσικά της όρια:

Αυτοί οι νέοι, που αποτέλεσαν τους πρώτους ποδοσφαιρικούς πυρήνες των Αρχανών, προκάλεσαν την συγκίνηση και το ενδιαφέρον των Αρχανιωτών και πιο πολύ του Αρχανιώτη οδοντίατρου κ. Νίκου Κολομβοτσάκη που ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε να δημιουργηθεί ποδοσφαιρική ομάδα στις Αρχάνες.

Κι έτσι το 1957 εικοσιτρείς (23) έγκριτοι Αρχανιώτες, παίρνουν τη γενναία απόφαση να ιδρύσουν αθλητικό όμιλο στις Αρχάνες με την επωνυμία “ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΧΤΑΣ”. Υπογράφεται στις 23 Ιουλίου του ίδιου χρόνου, το πρώτο καταστατικό, με σκοπό την εξάπλωση του αθλητικού πνεύματος στην περιοχή των Αρχανών και ειδικότερα τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας
Στην πρωτοβουλία αυτή πρωτοστάτησαν οι τρεις Αρχανιώτες γιατροί: Νικ. Κολομβοτσάκης, Νικ. Μαρκομιχελάκης και Αντώνιος Πλουμίδης, αλλά και άλλοι έγκριτοι Αρχανιώτες.
Σήμερα συμμετεχει στην Α ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΗΓΗ:
http://www.giouchtas.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ

Δημοσίευση από trelamenos »

Η Αθλητική Ένωση Στενής είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο του Δήμου Εξωμβούργου και το μόνο που εδρεύει εκτός της Χώρας του νησιού. Ιδρύθηκε το 1995 και μέχρι και σήμερα έχει να επιδείξει συνεχή παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα των Κυκλάδων.
Οι συνθήκες ανάπτυξης και διατήρησης ενός αθλητικού σωματείου στην ενδοχώρα της Τήνου είναι αρκετά δύσκολες, δεδομένης της ιδιομορφίας που παρουσιάζει ο αθλητισμός στις Κυκλάδες (μικρός πληθυσμός ανά νησί, αποστάσεις, δυσκολίες μετακίνησης, αυξημένα έξοδα συντήρησης, έλειψη βασικών αθλητικών υποδομών κ.λ.π.).
Το πρώτο συμβούλιο της ομάδας που συστάθηκε το Σεπτέμβριο του 1995 αποτελούταν από τους

1. Μωραΐτη Σταμάτη , Πρόεδρο
2. Ζαλώνη Ιωάννη, Α΄Αντιπρόεδρο
3. Βίδο Αντώνιο, Β΄Αντιπρόεδρο
4. Μωραΐτη Απόστολο, Γενικό Γραμματέα
5. Μέγκουλα Αλέξανδρο, Ειδικό Γραμματέα
6. Φώσκολο Νικόλαο , Ταμία
7. Δάβιο Σάββα, Γενικό Αρχηγό
8. Ζαλώνη Νικόλαο, Έφορο ποδοσφαιρικού τμήματος
9. Ζαλώνη Ραφήλ , Έφορο αθλοπαιδιών
10. Γιαννησόπουλο Μάρκο, Έφορο δημοσίων σχέσεων
11. Αλβέρτη Κωνσταντίνο, Έφορο υλικού , γηπέδου.

Έδρα της ομάδας είναι το γήπεδο στη θέση Πεντόστρατο Μέσης, χωρητικότητας περίπου 1000 θεατών. Πρόσφατες ανακαινίσεις του γηπέδου (κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα, κατασκευή κερκίδων και τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων ) με τη βοήθεια του Επαρχείου Τήνου του Δήμου Εξωμβούργου και βεβαίως ατομικής εργασίας πολλών κατοίκων της περιοχής έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα αυτά των αντίστοιχων κατηγοριών της πρωτεύουσας.
ΠΗΓΗ:
http://steni-tinos.gr/node/28" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΙΝΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Αθλητικός Όμιλος Πρίνου εδρεύει στις παρυφές του όρους Κόζιακα, στο Πρίνος Τρικάλων.

Δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1977 με πολλαπλούς στόχους και οράματα για το αθλητικό και πολιτιστικό μέλλον της περιοχής και ασχολείται αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο.

Παλιά ονομασία του χωριού ήταν Τόσκεσι. Σύμφωνα με ένα μύθο, αυτό το όνομα το πήρε όταν ένας ταύρος έσκισε την τότε αδιαπέραστη δασώδη περιοχή και οι κάτοικοι φώναξαν: "το'σκισε", δηλαδή έσκισε το δάσος στη μέση κι άνοιξε το δρόμο για την πηγή Λένη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων έξω από τον οικισμό.
Έτσι ο Α.Ο. ΠΡΙΝΟΥ υιοθέτησε σαν έμβλημά του τον ταύρο.
Αργότερα ονομάστηκε Πρίνος γιατί λόγω της καταστροφής της δασώδους περιοχής σώθηκαν μόνο τα δέντρα Πρίνοι, δηλαδή τα πουρνάρια.

# Οι εγκαταστάσεις του Α.Ο. Πρίνου περιλαμβάνουν: Γήπεδο ποδοσφαίρου.
# Κλειστά αποδυτήρια για τους αθλητές και τους διαιτητές, κι
# Εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης φωτισμού για προπονήσεις.

Σήμερα συμμετεχει στην Α1 Ερασιτεχνική - Β' Όμιλος της ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΠΗΓΗ:
http://www.aoprinou.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο πρώτος αθλητικός όμιλος στη Λευκάδα ιδρύθηκε το 1925 από μαθητές του γυμνασίου και είχε το όνομα "Σαπφώ" (διατηρήθηκε μέχρι το 1926). Με το ΝΔ 1926 συστήθηκε Διεύθυνση Εθνικής Φυσικής Αγωγής (ΔΕΦΑ). Έτσι δόθηκε στους νομάρχες το δικαίωμα να ιδρύουν συλλόγους Εθνικής Φυσικής Αγωγής(ΣΕΦΑ). Με βάση αυτό το ΝΔ ιδρύθηκε στη Λευκάδα (από τη Νομαρχία Πρεβέζης) ο σύλλογος Εθνικής Φυσικής Αγωγής 'ο Τηλυκράτης' (χρονολογία ίδρυσης 3-5-1927).
Ο πρώτος 'Τηλυκράτης' ήταν ο μόνος ΣΕΦΑ και ήταν Σύλλογος Εθνικής Φυσικής Αγωγής, αρχικά με τμήμα αθλητισμού στίβου, ποδοσφαίρου κλπ αθλοπαιδιών και τμήμα εκδρομικό και κολύμβησης. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Τηλυκράτη αποτέλεσαν οι: Χριστ. Λάζαρης, Αναστ. Μανούδης, Ιωάννης Σταματέλος, Θρασύβουλος Αραβανής και Τάκης Καλυβιώτης. Η δράση του συλλόγου αρχίζει από το 1928 με πρώτο γυμναστή στον Ευστάθιο Σάντα. Κατά διαστήματα στα επόμενα χρόνια ιδρύθηκαν διάφοροι άλλοι όμιλοι οι οποίοι στη συνέχεια συγχωνεύθηκαν στο Τηλυκράτη. Έχει για χρώματα το μπλε και το κόκκινο, που συμβολίζουν δύο μεγάλες αγάπες των Αγιομαυριτών. Το μπλε την Ελλάδα και το κόκκινο το ποδόσφαιρο. Στις φανέλες, στο αριστερό μέρος υπάρχουν τα κεφαλαία γράμματα ΤΛ που σημαίνουν Τηλυκράτης Λευκάδας.
Το όνομα του Τηλυκράτη ("ο άνθρωπος που κρατεί μακρύ δόρυ") ανήκει σε Λευκαδίτη πλοίαρχο (εδώ ο ιστορικός Παν. Ροντογιάννης βάζει ερωτηματικό για το αν ήταν πλοίαρχος) ο οποίος διακρίθηκε ιδιαίτερα στη ναυμαχία στους "Αιγός Ποταμούς" (στα τέλη Αυγούστου του 405 πχ) όπου καταστράφηκε οριστικά η Αθηναϊκή δύναμη. Τον Τηλυκράτη εικόνιζε ο ένας από τους λαμπρούς εκείνους ανδριάντες των "ναυάρχων", που οι νικητές στήσανε στους Δελφούς μετά τη ναυμαχία (Παυσανίας 10.9,4): "Λακεδαιμονίων δε απαντικρύ τούτων αναθήματα εστίν επ΄ Αθηναίων, Διόσκουροι και Ζεύς και Απόλλων τε και ΄Αρτεμις. Ανάκεινται δε και όπισθεν των κατειλεγμένων, όσοι συγκατειργάσαντο τω Λυσάνδρω τα εν Αιγός ποταμοίς ή αυτών Σπαρτιατών ή από των συμμαχησάντων εισί δε οίδε εκ δε Αμβρακίας και Κορίνθου τε και Λευκάδος Τηλυκράτης και Πυθόδοτος Κορίνθιος και Αμβρακιώτης Ευαντίδας".
Η μακρόχρονη πορεία του Τηλυκράτη στα ποδοσφαιρικά πράγματα είχε και κάποιες μεταπτώσεις για την ομάδα. Το 1963 με στόχο την εκπροσώπηση του λευκαδίτικου ποδοσφαίρου σε μεγαλύτερες κατηγορίες (κυρίως στη Β' Εθνική) ο Τηλυκράτης συγχωνεύτηκε με τη δεύτερη μεγάλη ομάδα της Λευκάδας, τον Λευκάτα (είχε ιδρυθεί το 1951), και έφτιαξαν τον Παλλευκάδιο. Το δικτατορικό καθεστώς των στρατοκρατών έδωσε στον σύλλογο το όνομα «Φοίνικας» Λευκάδας. Τις πρώτες ημέρες της μεταπολίτευσης το 1974, η ομάδα πήρε και πάλι το πραγματικό της όνομα, Τηλυκράτης, που συνεχίζει την πορεία της με επιτυχία. Και εφέτος (2009) αγωνίζεται με επιτυχία στη Δ' Εθνική, δηλαδή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (5ος Όμιλος).
Η κορυφαία στιγμή στην 82χρονη ιστορία του Τηλυκράτη (εκτός από την κατάκτηση κυπέλων στην περιφέρεια της Ηπείρου) ήταν η προσπάθεια του το 1975 να βρεθεί στη Β' Εθνική-επαγγελματική- κατηγορία. Στις 20 Μαρτίου του 1975 -ως πρωταθλητής του Νοτίου Ομίλου Ηπείρου- άρχισε από το Γύθειο τους αγώνες διαβαθμίσεως για τη Β' Εθνική κατηγορία. Εκεί νίκησε με 2-1 τον Πανγυθειακό.

Σήμερα συμμετεχει στον 5ο Ομιλο της Δ ΕΘΝΙΚΗΣ.

ΠΗΓΗ:
http://www.tilikratisfc.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΥΓΙΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

ΊΔΡΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΥΓΙΑ "ΤΟ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ"
Το ποδόσφαιρο στο Νεόκαστρο ξεκίνησε να γίνεται γνωστό από το 1958 και μετά όταν οι πρώτοι μαθητές του χωριού, κατέβηκαν στη πόλη για να φοιτήσουν στο γυμνάσιο και άρχισαν να μαθαίνουν το άθλημα και να ασχολούνται με αυτό. Το ποδόσφαιρο τότε το λέγανε και ΄΄Τέρμα’’. Τα γήπεδα που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή ήταν οι λάκκες στην Αγία Παρασκευή, και αργότερα όταν κατέβηκαν στο Λυγιά, στο μικρό πλάτωμα στη κορυφή του λόφου πάνω από το Ξηροπήγαδο που ονομάζεται Στρογγυλό. Έτσι το δημοφιλή ποδόσφαιρο είχε πλέον ανάψει για τα καλά. Το 1979-80 όταν σχεδόν όλοι οι νιοκαστρίτες είχαν εγκατασταθεί στο Λυγιά, ιδρύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος "ΘΥΕΛΛΑ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ’".
Όπως φαίνεται από τα πρακτικά στη 2η συνεδρίαση της 21/9/80, πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου εκλέχτηκε ο Ευθύμιος Αθ. Δημητρόπουλος. Στη συνεδρίαση α.α 5 της 5/6/81 αποφασίσθηκε η ίδρυση Ποδοσφαιρικής ομάδας και στη συνεδρίαση α.α 7-8/11/1981 ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ονομάσθηκε Α.Ο. ΛΥΓΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΄"ΤΟ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ".
Ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος παρά το γεγονός ότι δεν είχε δικό του γήπεδο (χρησιμοποιούσε για ένα διάστημα στοιχειώδες γήπεδο δίπλα στο χείμαρρο Σκα), σημείωσε θεαματική πρόοδο και ανέβηκε μέχρι την Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία με προοπτική περαιτέρω ανέλιξης. Το 1991 κατόπιν επίμονων και πολύχρονων προσπαθειών και αφού προηγήθηκαν, πολλές δυσκολίες, υπονομεύσεις και πολιτικές προστριβές, αποφασίστηκε της 21-12/9/1991, να παραχωρηθεί στην Κοινότητα Λυγιά ο διεκδικούμενος χώρος στην Ανατολική όχθη του χειμάρρου Σκα και έγινε το γήπεδο (έδρα) του Α.Ο. ΛΥΓΙΑ "ΤΟ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ" με προοπτικές να εξελιχθεί στο δεύτερο καλύτερο γήπεδο του Δήμου Ναυπάκτου.

Καλύτερες στιγμές της ομάδας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου τοπικού τουρνουά, το 1988 νικώντας στον τελικό Αγώνα τον Ναυπακτιακό Αστέρα με σκορ 2-1.
Άλλη μια καλή στιγμή της ομάδας είναι το φιλικό που έγινε της 11-6-1988 με τον ιστορικό Χαραυγιακό Ηλιούπολης που αγωνιζόταν στην Β΄ Εθνική, προς τιμήν του Ιωάννη Ανδρ. Φούντα για τη μεταγραφή του στην ομάδα της Αθήνας. (Για την ιστορία ο αγώνας είχε λήξει 4-1 υπέρ του Χαραυγιακού).
Η καλύτερη τελική κατάταξη του Α.Ο. ΛΥΓΙΑ στην Α’ Κατηγορία πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 1999-2000 καθώς κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, και διαθέτοντας τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Δ. Δημητρόπουλο με 28 γκόλ που ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πολυτιμότερος παίκτης της περιόδου. Παίζοντας στα πλει-οφ ανόδου εκείνη τη σεζόν με την Α.Ε.Μεσολογγίου ηττήθηκε στην παράταση με σκόρ 1-2 σταματώντας εκεί τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του Α.Ο. ΛΥΓΙΑ, για άνοδο της ομάδας στη Δ' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Α.Ο. ΛΥΓΙΑ ήταν τη σεζόν 2000-2001 όταν είχε επικρατήσει του Α.Ο. ΚΑΝΔΗΛΑΣ με το εξωπραγματικό 9-2.
Φυσικά υπάρχει και η μεγαλύτερη ήττα του Α.Ο. ΛΥΓΙΑ τη σεζόν 2002-2003 από την ομάδα του Α.Ο. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ με το βαρύ και εξευτελιστικό 11-0.

Πρόεδροι που έχουν διατελέσει στον Α.Ο. ΛΥΓΙΑ από την ίδρυση της ομάδας μέχρι και σήμερα είναι οι εξής: Ευθύμιος Αθ. Δημητρόπουλος, Θωμάς Φ. Νικόπουλος, Δημήτριος Θ. Βασιλόπουλος, Νικόλαος Σπ. Ανδρεόπουλος, Σταύρος Θεοδ. Δημητρόπουλος, Απόστολος Γ. Βασιλόπουλος, Δημήτριος Α. Βασιλόπουλος, Σπυρίδων Ν. Φούντας, επί σειρά ετών ο αείμνηστος Γεώργιος Ιωαν. Δημητρόπουλος, τον οποίο, μετά τον πρόωρο θάνατό του, διαδέχθηκε στην προεδρία της ομάδας ο αδερφός του Βασίλειος Δημητρόπουλος. Σημερινός πρόεδρος είναι ο Βασίλειος Ιωαν. Δημητρόπουλος.

Ο πιο σημαντικός παίχτης που έχει αναδείξει ο Α.Ο.ΛΥΓΙΑΣ είναι ο Ιωάννης Ανδρ. Φούντας, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Ο. ΛΥΓΙΑ το 1982.Την σεζόν 1986 πήρε μεταγραφή στον Χαραυγιακό Ηλιούπολης, ομάδα τότε Β' Εθνικής. Για ένα χρόνο 1995-1996 αγωνίσθηκε στην Προοδευτική και τον Ιανουάριο του 1997 επέστρεψε στη Ναύπακτο, αυτή την φορά να αγωνιστεί με τα χρώματα του Ναυπακτιακού Αστέρα με τον οποίο πανηγύρισε 2 ανόδους, σε Β' εθνική (2000) και Γ' εθνική (2006) κατακτώντας 1 κύπελλο Αιτωλοακαρνανίας (2005), ενώ 2 χρόνια νωρίτερα (2003), είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και στην Α' ΕΠΣΝΑ με τον Ατρόμητο Αντιρρίου. Για πρώτη φορά εργάστηκε ως προπονητής στον Ατρόμητο Αντιρρίου το 2003-2004 έχοντας διπλά καθήκοντα παίκτη-προπονητή αλλά και την σεζόν 2007-2008 χρονιά που ολοκλήρωσε την 26χρονη ποδοσφαιρική του καριέρα.

Επίσης την περίοδο 2008-2009 διετέλεσε προπονητής στην ομάδα του Ναυπακτιακού Αστέρα για λίγο χρονικό διάστημα. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2009-2010 αποφάσισε να κλείσει οριστικά την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της καρδιάς του και στην ομάδα που τον ανέδειξε τον Α.Ο. ΛΥΓΙΑ ''ΤΟ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ''. Επίσης ένας ακόμα παίκτης που έχει αναδείξει ο Α.Ο. ΛΥΓΙΑΣ είναι ο Δημήτρης Ευθ. Δημητρόπουλος ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Α.Ο. ΛΥΓΙΑ, καθώς έχει αναδειχθεί πολλές φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Επίσης έχει αγωνιστεί σε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας όπως Αστέρας Αμαλιάδας και Θέρμιος Απόλλων.
Σήμερα συμμετεχει στην Α2 Κατηγορία της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
ΠΗΓΗ:
http://www.aolygias.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Αθλητικός Όμιλος Νέων Αργυρούπολης (Α.Ο.Ν.Α.) ιδρύθηκε το έτος 1950 είναι ο παλαιότερος ερασιτεχνικός σύλλογος της περιοχής μας, και στην μακρόχρονη πορεία του έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις και έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές.

Το τμήμα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Ν.Α. στα εξήντα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του έχει καταφέρει να προσελκύσει χιλιάδες αθλητές και πολλούς απ` αυτούς να τους αναδείξει και να τους προωθήσει σε συλλόγους των εθνικών κατηγοριών. Πέραν της ανάδειξης και της αξιοποίησης σπουδαίων ταλέντων, το τμήμα ποδοσφαίρου αποτελεί για πολλά χρόνια έναν αθλητικό πόλο έλξης για την νεολαία τόσον της Αργυρούπολης όσον και των όμορων Δήμων και τολμούμε να υποστηρίξουμε ότι αυτό λειτουργεί σε γενικότερο πλαίσιο ως υποδομή του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι το Ολυμπιακών προδιαγραφών 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ που μας έχει διαθέσει ο Οργανισμός νεολαίας και άθλησης του Δήμου Αργυρούπολης (Ο.Ν.Α.Δ.Α.).
Συμετεχει στην
ΠΗΓΗ:http://www.aona.gr/
http://www.aonafc.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
trelamenos
Α Εθνική
Α Εθνική
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: Παρ Σεπ 23, 2005 11:34 pm

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δημοσίευση από trelamenos »

Ο Ερμής ιδρύθηκε τπ 1928 στην Κοκκινιά και είναι από τους πιο παλιούς και ιστορικούς συλλόγους της χώρας.

Από την ίδρυσή του συμμετείχε στα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχαν Εθνικά Πρωταθλήματα, αλλά μόνο τοπικά πρωταθλήματα.

Οι πρωταθλητές των πόλεων με μεταξύ τους αγώνες έβγαζαν τον Πρωταθλητή Ελλάδος. Η συμμετοχή του Ερμή ήταν ισότιμη με αυτές των μεγάλων ομάδων όπως του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, κ.λ.π.
Σημαντικό ιστορικό στοιχείο είναι η συμμετοχή του Ερμή στο 1o Δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ της 1ης Μαρτίου του 1959.

Το 1980 μεταφέρθηκε η έδρα του στον Κορυδαλλό, στην πλατεία Μερκάτη και μία παρέα αθλητών του, ανέλαβε τις τύχες του. Ταυτόχρονα πρόσθεσε στα χρώματα του το σκούρο μπλε, και τον οδήγησε στον δρόμο των επιτυχιών.

Από την ανυποληψία της Γ' τοπικής κατηγορίας ο σύλλογος έφθασε το 1990 στην Δ' Εθνική, Παννελήνια κατηγορία όπου αγωνίστηκε για μια μόνο περίοδο και επέστρεψε στην Α' κατηγορία Πειραιά.

Πρωταγωνιστώντας κάθε χρόνο στην κατηγορία αυτή και φθάνοντας δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά, κατάφερε το 2001 να επανέλθει στην Δ' Εθνική, όταν την ομάδα είχε πλέον αναλάβει σαν Πρόεδρος ο γιατρός Γιάννης Χρυσάγης.

Τα επτά χρόνια παρουσίας του στην Πανελλήνια αυτή κατηγορία, στα περισσότερα πρωταγωνιστώντας, καταξίωσαν τον Ερμή σαν έναν από τους σοβαρότερους και αξιόλογους ερασιτεχνικούς συλλόγους της Χώρας. Παράλληλα το όνομα του έγινε γνωστό στο Πανελλήνιο.

Από εφέτος ο Ερμής αγωνίζεται πάλι στην Α' Κατηγορία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, έχει τα γραφεία του στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στον Κορυδαλλό .
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1928
ΧΡΩΜΑΤΑ: ΜΠΛΕ - ΑΣΠΡΟ - ΚΟΚΚΙΝΟ
ΕΜΒΛΗΜΑ: Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ
ΕΔΡΑ: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ & ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΗΓΗ:
http://www.ermis-fc.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F.%CE ... E%BF%CF%8D" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ermisfc.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trelamenos την Δευ Σεπ 27, 2010 11:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση